Yeşilçam'ın usta görüntü yönetmeni Serdar Servidal, vefat etti!

“Bir Kadın Yüzünden”, “Ah Bir Çocuk Olsaydım” ve “Yaygara 87” gibi Yeşilçam sinemasının başarılı gelen filmlerine imza atan başarılı emektar görüntü yönetmeni ve kameraman Serdar Servidal, 80 yaşında yaşama veda etti.

KÜLTÜR-SANAT 13.03.2021, 16:00 14.03.2021, 09:35
Yeşilçam'ın usta görüntü yönetmeni Serdar Servidal, vefat etti!

Türk sinemasında kameraman, kamera asistanı, Yardımcı yönetmen ve görüntü yönetmeni olarak görev yapan emektar görüntü yönetmeni Serdar Servidal, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Susuz Yaz’ın kamera asistanlığını yapmıştır

19 Ocak 1941 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Serdar Servidal, 1971 yılında sinema sektörüne asistan ve kameraman olarak adım attı. Abdurrahman Palay’ın yönettiği ve Murat Soydan’ın rol aldığı “Altın mı Aşk mı” filmi ve Melih Gülgen’n yönetmenliğini üstlendiği “Soyguncular” filmi, ilk kameramanlık yaptığı projeler olarak dikkat çekti. Ardından “Sevgi Dünyası”, “Hülyam” ve “Deli Kan” gibi filmlerde de kameramanlık yapan Servidal, Türkan Şoray’ın yönettiği ve başrollerini Talat Bulut ile paylaştığı “Yılanı Öldürseler” filminin görüntü yönetmeni Muzaffer Turan’ın asistanlığını yapmıştır. Türk sinemasının önemli filmlerinden “Susuz Yaz” filminin kamera asistanlığını yapmıştır.

İlk kez Yaşamak Seninle Güzel filminde görüntü yönetmenliği yaptı

İlk görüntü yönetmenliğini Hülya Süer ile Talat Bulut’un rol aldığı ve Şahin Gök’ün yönettiği “Yaşamak Seninle Güzel” filminde gerçekleştirmiştir.  “Şiki Şiki Baba”, “Onlar da Sevdiler”, “Güllü Kız”, “Yaygara 87” ve “Affet Allahım” gibi filmlerle görüntü yönetmenliği macerası devam etmiştir. 1988 yılında bir çok filme görüntü yönetimi olarak imza atmıştır.  “Ah Bir Çocuk Olsaydım”,”Gazeteci Kız”, “Bir Kadın Yüzünden”, “Deniz Yıldızı”, “Sevgiler Çiçek Gibi “ ve “Canım” bunlardan bir kaçıdır.

1981 yapımı ve Savaş Ezici’nin yönetmenliğini üstlendiği “Azap Çiçeği” filminde ise hayatında sadece bir kez oyunculuk yapmıştır.  “Şah Mat”, “Ölümden Acı”, “Şöhretin Bedeli” ve “Sevgi Oyunu” filmleri ise son kez görüntü yönetmeni olarak çalıştığı filmler olmuştur. 1998 yapımı ve Kadir İnanır ile Gülben Ergen’i başrolde buluşturan “Marziye” dizisinin de görüntü yönetmenliğini üstenmiştir. Daha sonra ise sektörü tamamen bırakmış ve bir köşeye çekilmiştir.

Yorumlar (1)
Nil 3 yıl önce
Amcam olur kendisi 1954 doğumluydu 80 yaşında değildi