Yenilenen Atatürk Kültür Merkezi yavaş yavaş şeklini alıyor!

Taksim’in simgesel kültür sanat alanlarından Atatürk Kültür Merkezi yani AKM, uzun zamandır yenilenme çalışmalarıyla sürüyordu. Şubat 2019’da başlayan inşaatın yüzde 78’i tamamlandı!

KÜLTÜR-SANAT 26.11.2020, 17:53 26.11.2020, 20:23
Yenilenen Atatürk Kültür Merkezi yavaş yavaş şeklini alıyor!

İstanbul Taksim’in kültür sanat alanı olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 10 Şubat 2019’dan bu yana yenileniyordu. Yapımına devam edilen yeni AKM binasının mimarı ise, AKM’nin ilk binasının mimarı Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu mimar Murat Tabanlıoğlu tarafından gerçekleştiriliyor. İnşaatın yüzde 78’i ise tamamlandı.
 


 

AKM’nin inşaatının Haziran 2021


Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeye uyularak devam edilen çalışmalarda, 5 bloktan oluşan yapının kaba inşaatı sona erdi. Hareketli sahnenin yanında opera kulesindeki çalışmalarda da sona yaklaşıldı. Yeni AKM’de ayrıca bina dışı ve çatı işlerinin sonunda da yavaş yavaş gelindi. Ahşap kaplamalar ve sahne sistemi için motorlar da yavaş yavaş istenmeye başladı. 


Haziran 2021’de bitmesi planlanan Yeni AKM’de;  9 kattan oluşan 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu ve 5 kattan oluşan 805 kişilik bir tiyatro salonu olacak. Ayrıca atölye ve depo alanları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, kulis odaları, sergi salonları, fuaye alanları, sanat galerileri, solist ve orkestra çalışma odaları ve millet kıraathaneleri bulunacak.


 

Yorumlar (0)