Yeni Filarmoni Orkestrası’ndan ilk konser!

İtalyan sanatçı Antonio Pirolli’nin daimi şefliğinde kurulan ve klasik senfonileri, konçertoları, opera eserlerini hem de film müziklerinden pop şarkılarına kadar geniş bir repertuara sahip olan “TRT Filarmoni Orkestrası”, ilk konseriyle yarın akşam izleyicisiyle buluşuyor!

KÜLTÜR-SANAT 04.03.2021, 10:55 04.03.2021, 18:20
Yeni Filarmoni Orkestrası’ndan ilk konser!

Klasik senfonileri, konçertoları, opera eserlerini ve bunların yanı sıra film müziklerinden pop şarkılarına kadar geniş repertuara sahip olan “TRT Filarmoni Orkestrası” kuruldu. Türkiye’de 35 yıldır müzik hayatını sürdüren İtalyan sanatçı Antonio Pirolli’nin daimi şefliğinde kurulan orkestra, ilk konseriyle yarın akşam izleyici karşısında olacak.

47 sanatçısı bulunuyor

Bünyesinde 47 sanatçı bulunduran orkestra, Devlet senfoni orkestrasında veya farklı bir filarmoni orkestrasında kadrolu olarak yer almayan genç ve deneyimli isimlerden oluşuyor. Periyodik olarak konserler düzenlemeyi planlayan orkestra, Klasik batı müziğinin önemli bestecileriyle beraber Türk bestecilerini bir araya orkestra yorumuyla getirmeyi hedefliyor.

Filarmoni Orkestrası’nın başında bulunan Antonio Pirolli, Roma doğumlu ve 1995-2000 ile 2018-2020 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin, 2002-2005 yılları arasında iseİstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin genel müzik direktörlüğü görevini yürütmüştür.

Yorumlar (0)