YEE'den Mısır'da Türkçe eğitimi!

Yunus Emre Vakfına bağlı Yunus Emre Enstitüsü, Mısır'ın başkenti Kahire'de "Türkçe Sesletim ve Duyumsama Eğitimi" programı düzenledi.

KÜLTÜR-SANAT 14.12.2020, 17:09
YEE'den Mısır'da Türkçe eğitimi!

YEV'e (Yunus Emre Vakfı) bağlı kurulan YEE (Yunus Emre Enstitüsü) tarafından Mısır'da "Türkçe Sesletim ve Duyumsama Atölyesi" programı gerçekleştirildi. 

Yunus Emre Enstitüsünden yapılan açıklamada, Türkçe kursiyerlerin, mezunların, oyuncu adaylarının ve Türkçeyi henüz öğrenen çocuk ve gençlerden oluşan yaklaşık 200 kişi, 8-11 Aralık 2020 tarihleri arasında eğitim gördü.

Tiyatro, dizi ve seslendirme sanatçısı Mert Talat Dilekçioğlu, iki oturum şeklinde gerçekleştirdiği sesletim ve duyumsama atölyesiyle doğru nefes tekniği kullanarak sesletimden artikülasyona, beden dilinin kullanımından drama tekniklerinin icrasına kadar çok sayıda konuda katılımcıları bilgilendirdi.

Sanatçı Mert Talat Dilekçioğlu, drama yönteminin kullanılmasıyla sadece duyumsama değil, aynı zamanda Türkiye ile Mısır halkları arasında dostluk köprülerinin güçlendirildiği bir program yapldığını belirterek, Mısır'ın birçok kesimine hitap eden atölyenin daha sonraki dönemlerde çok daha fazla katılımcı ile yapmayı planladıklarını ifade etti.

Oyunculuk atölyesine katılarak Türkçe duyumsama ve sesletim eğitimi alan öğrencilerden Yusuf Ömer, Yunus Emre Enstitüsü tarafından sağlanan eğitimin gelecekte kendi meslek hayatına önemli katkı sağlayacağını ve öğrendiği konuşma teknikleriyle oyunculuk kariyerinde yükseleceğine inandığını belirtti.

Sesletim ve duyumsama atölyesine katılan Rana Maher isimli Mısırlı öğrenci ise bazı Türkçe harfleri telaffuz ederken sıkıntı yaşadığını ve yaşadığı sıkıntıları bu eğitim vesilesiyle atlattığını dile getirdi.

Sanatçı Mert Talat Dilekçioğlu tarafından sunulan Yunus Emre Enstitüsünün atölyesi sonunda katılımcılar sertifikalarını aldı.

Yorumlar (0)