Yedinci kez ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı coşkusu!

Pandemi sürecinde fiziki olarak uzak kaldığımız sanat etkinlikleri, yeniden canlanıyor. Yedinci kez bu yıl düzenlenen ArtAnkara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, sosyal mesafenin dikkat edildiği düzende açıldı. Sanatın kalbinin 3 Nisan tarihine kadar atacağı fuar, Ankara ATO Congresium’da düzenleniyor.

KÜLTÜR-SANAT 31.03.2021, 11:29 14.04.2021, 13:31
Yedinci kez ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı coşkusu!

Salgın nedeniyle yaklaşık bir yıldır dijital olarak ulaşabildiğimiz sanat etkinlikleri, sosyal mesafenin dikkat edildiği düzende fiziki olarak da gerçekleşmeye başladı. Ankara Ticaret Odası’na bağlı olan Congresium’da düzenlenen Art Ankara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, yedinci yılında sanatseverlerle buluştu. Salgın koşullarının alındığı ve ziyaretçilerin girişlerde HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümü ile alındığı fuarda, bir çok ünlü sanat adamının yeni eserleri, yenilikçi sanatın peşinden koşan yepyeni sanatçılar ve sanatı hayatlarının tümüne yaymış olan sanat galerilerinin stantları yer aldı. HaberNeDiyor.com ekibi olarak, 1 hafta boyunca sanatseverlerle beraber olacak olan Art Ankara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nı sizler için gezdik.

Ünlü sanatçılar ve sanat galeriler bir araya geldi

Hikmet Çetinkaya, Bedri Baykam, Caner Yedikardeş, Onur Can Özdemir ve Soner Çakmak gibi sanatçıların eserlerinin dikkat çektiği fuarda, birçok sanat galerisinin sergi standını gezebilmek mümkün. 2015 yılından bu yana düzenlenen Art Ankara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, pandemi sürecinde uzak kalınan sanatın iyileştirici ve birleştirici gücü adına bir araya gelmek için düzenlendi. Fuarın açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’ya gri kent dendiğinde kızdıklarını söyledi. Ankara’yı renklendiren ve grilikten çıkaracak olan şeyin sanat olduğunu söyleyen Yavaş, Ankara’da sanatın önemsenmesi gerektiğini belirtmişti.

Art Ankara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, bünyesinde altı ülkeden 107 galeriyi ağırlıyor. Resim ve heykel çalışmalarının yer aldığı fuarda ayrıca enstalasyon ve cam işi çalışmaları da bulunuyor. Sanat üzerine panellerinde yapıldığı fuarda, müzik ve solo üzerine gösteriler de düzenlendi. Fuarda galeriler ve bağımsız projelerin yanı sıra aynı zamanda üniversitelerin de “Moda ve Tasarım” ile “Güzel Sanatlar” bölümlerindeki öğrencilerini de ağırladı. Başkent Üniversitesi Moda ve Tasarım bölümü öğrencilerinin fuar alanında canlı bir şekilde yaptıkları eserler ise, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Çizimler yapan ve onları renklendiren öğrenci sanatçılar, canlı olarak gerçekleştirdikleri çizimlerle büyük ilgi topladı.

3 Nisan’a kadar 10.00-20.00 saatleri arasında gezilebiliyor

Fuarda yer alan eserlerde doğa tasvirleri, ütopik idealar, sanatın farklı temrinleri, soyut-somut öğelerden tasvirler, minimal ve büyülü yapıların yer alması da dikkat çekti. Karanlık bölümlerde hareketli-hareketsiz ışık üzerine yapılan sanat çalışmaları da dikkat çekti. Sanat eğitimi veren kurumlar ve Ankara’daki belediyelerin de stantlar açtığı fuarda, sanat dünyasından farklı sorunların ve yaklaşımların da ele alındığı söyleşiler de yapılmaya devam ediyor.

Fuar kapsamında verilen Onur Ödülleri ise, sahiplerine verildi. "Sanata Katkı Ödülü” merhum iş adamı Mehmet Balkan’ın anısına ailesine verilirken, "ArtAnkara Kurum Onur Ödülü" ise Resim ve Heykel Müzesi’ne ve "Sanatçı Onur Ödülü"nün de Mehmet Güleryüz’ e verilmesine karar verildi. ATO Congresium’da düzenlenen Art Ankara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 30 Mart’ta başlangıç yaptı. 3 Nisan’a kadar ziyaretçilerine açık olacak olan fuar, saat 10.00-20.00 arasında gezilebilecek.

Yorumlar (1)
AYŞE TASLI 3 yıl önce
Bugün 3 Nisan 2021 tarihde yasaklar nedeniyle ziyaret yapabiliyor mu?