Yedi (Se7en) Filmi Konusu - İzle

KÜLTÜR-SANAT 25.11.2020, 23:09 29.11.2020, 16:38
Yedi (Se7en) Filmi Konusu - İzle

Yedi (Se7en) filmi 1995 yılında çekilen uzun metraj bir polisiye, suç ve gizem konulu filmidir. Film, Hollywood efsaneleri arasında yerini alan yaptılar arasındadır.

Yedi filmi iki dedektifin bir seri katil ile olan mücadelesini anlatmaktadır. Emekliliğine az bir zaman kalan tecrübeli dedektif William ve "çaylak" dedektif olan David yeni ortak olmuştur. David kendini ispatlamaya çalışan, hevesli bir öğrenci gibi yaptığı işe kendini adamış ve kısa süre önce göreve başlamıştır. Tam da bu sırada esrarengiz cinayetler işlenmeye başlar. Bu cinayetler rast gele değil, belli bir amaca göre işlenmektedir. İncil’de 7 büyük günah olarak geçen ve Hristiyanlar için ciddi bir anlam ifade eden bu günahları işleyen kişiler vahşice öldürülmektedir. Yedi filmi de bu dinsel tema etrafında dönmektir. 7 büyük günah yani kibir, şehvet, açgözlülük, oburluk, öfke, tembellik ve kıskançlıktır. Katil adeta insanları bu günahlardan arındırmak için kan akıtmaktadır. William ve David ise katil peşinde koşarken yaşadıkları olaylar sonucu bambaşka yerlere sürüklemektedir.

Fragman İzle

Yedi (Se7en) filmi, izleyicilerine aslında içinde yaşadığımız dünyanın bu günahlardan ibaret olduğunu göstermektedir. İyi ve kötünün keskin bir şekilde ayrılmadığını, bir bütün olarak karşımıza çıktığını çok garip ama bir o kadar da etkili bir şekilde anlatmaktadır.

Yedi Filmi Oyuncuları

Senaryosu Andrew Kevin Walker tarafından yazılan Yedi filminin kadrosu başarılı ve ödüllü oyunculardan oluşuyor. Başrollerde; genç dedektif David'i Brad Pitt, tecrübeli dedektif William'ı Morgan Freeman canlandırıyor. Diğer rollerde ise Gwyneth Paltrow ve Jonathan Doe'yu sıkça görüyoruz. Yönetmenliğini ise başarılı Hollywood filmlerinden aşina olduğumuz David Fincher yapıyor.

Filmi İzle

Yedi (Se7en) Filmi Bütçesi

Yedi (Se7en) filmi kendine has bir ambiyansta çekilmiştir. Filmin konu edildiği şehir ve dönem sürekli yağmurlu ve ürpertici bir şekilde karanlıktır. Mekânlar karanlığın ürpertici yönünü ortaya çıkarır nitelikte kullanılmıştır. Bu da izleyicinin yaşadığı gerilim hissini arttırmaktadır. Yedi filmi gösterime girdikten bir yıl sonra en iyi kurgu dalında Oscar adayı olarak gösterilmiştir. Kurgudan oyunculuğa kadar yüksek kalitede bir film olan Yedi (Se7en) filmi 33 milyon dolara mal olmuştur.

Yorumlar (0)