Yazar, şair ve ressam Lina Nasif, evinde ölü bulundu

Mersin'de yaşayan 80 yaşındaki yazar, şair, ve ressam Lina Nasif, evinde ölü olarak bulundu.

KÜLTÜR-SANAT 13.12.2021, 10:36 14.12.2021, 09:28
Yazar, şair ve ressam Lina Nasif, evinde ölü bulundu

Roman, öykü ve şiirleri ile tanınan Lina Nasif'ten uzun bir süre haber alamayan akrabaları, Mersin’in Yenişehir ilçesindeki evine gitti. Telefonla gerçekleştirilen tüm aramalara rağmen Nasif'e ulaşılamaması üzerine bina yöneticisine haber verildi.

Evinde ölü bulundu

Bina yöneticisi de olayı polis ekiplerine haber verdi. Bölgeye gelen ekipler, çilingir yardımıyla eve girince Lina Nasif'in cansız bedenine rastladı. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek ünlü edebiyatçı Lina Nasif'in yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Lina Nasif kimdir?

Lina Nasif, 17 Ekim 1941 yılında dünyaya geldi. Lise eğitimini İstanbul'da bulunan Fransız lisesi Saint Benoit Koleji'nde bitiren Nasif, hukuk bölümüne oldukça ilgi gösteriyordu. Fakat babasının 1965 yılında hayatını kaybetmesiyle birlikte evin tüm sorumluluğunu üstüne almak durumunda kaldı. Bu nedenle, Ziraat Bankası Kambiyo bölümünde çalışmaya başlamıştır. Mersin’de halk tarafından çok sevilen Nasif, entelektüel bir karaktere sahipti. Sanattan modaya pek çok ilgi alanıyla yakından ilgilenmiştir. Edebiyata da büyük ilgi gösteren Lina Nasif, resim, roman, öykü ve şiir türünde eserler kaleme almıştır.

Yorumlar (0)