Yaz festivallerinde opera ve bale coşkusu: İşte önemli tarihler

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından yazın sahnelenecek opera ve bale eserleri, sanatseverleri büyüleyecek. İşte yaz festivallerine dair detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 23.05.2023, 17:40 24.05.2023, 17:01 Hakan Öksüz
Yaz festivallerinde opera ve bale coşkusu: İşte önemli tarihler

Sanatseverler, yaz aylarında sahneye konulacak opera ve bale eserleriyle mest olacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından seyirciyle buluşturulacak gösterilerin kapalı gişe oynanması bekleniyor. Opera Sahnesi'nde yapılan basın toplantısında festivallere dair ayrıntılardan bahseden Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan, "Yıl boyunca perde kapatmadık. Yaz aylarında da bu sürecek." dedi.

"Halkımız, bu komplike sanatlara daha kolay erişebilmeli"

2023'te seyircinin karşısına 4 festivalle çıkacaklarını vurgulayan Murat Karahan, "2022'de 5 festival sahneledik. Bu festivallerde 37 bin 710 seyirciye ulaştık. Devlet Opera ve Balesi olarak amacımız, opera ve bale gibi en zor ve yüksek sanatları halkımızla buluşturabilmektir. Vatandaşlar, bu komplike sanatlara daha kolay erişebilmeli. Temsillerimiz dünya standartlarındadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı, sanatçıları desteklemeye devam ediyor. Devlet Opera ve Balesinde 845 sanat emekçisinin kadro aldığını söyleyeyim. Bu emekçilerin 538'i sanatçı, 307'si ise teknik personeldir." ifadelerini kullandı.

10 Haziran-21 Eylül arası sanat şöleni yaşanacak

Uluslararası festivallerin ne zaman başlayacağına dair bilgi veren Karahan, "İstanbul'da 10 Haziran'da başlayacak uluslararası festivaller, Antalya'da 21 Eylül'de sonlanacak. Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda 10 Haziran'da sahneye konulacak 'Gala Konser' ile 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivalinin açılışı yapılacak. 12-13 Haziran'da AKM Tiyatro Salonunda Saraydan Kız Kaçırma operası sahneye konulacak." dedi.

15 Haziran Perşembe günü İzmir Devlet Opera ve Balesi La Traviata operasının, 18 Haziran Pazar günü ise Ankara Devlet Opera ve Balesi Andrea Chenier operasının sahneleneceğini kaydeden Murat Karahan, "22 Haziran akşamı sahneye konulacak Aida operasıyla birlikte festivalin kapanışı yapılacak. İstanbul, Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri, bu son gösteriyi ortaklaşa sahneye koyacak." değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü "Festivaller" sayfası

Yorumlar (0)