Yavuz Sultan Selim'in hayatı film oluyor

Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim’in hayatı beyaz perdeye aktarılıyor.

KÜLTÜR-SANAT 02.03.2021, 16:46 03.03.2021, 12:02
Yavuz Sultan Selim'in hayatı film oluyor

Yavuz Sutan Selim’in hayatını sinemaya aktarmak için kolları sıvayan Yapımcı Halit Arabacı, toplumumuzda Yavuz Sultan Selim’in eleştirilen bir padişah olmasına karşı hassasiyetli ve global bir film ortaya çıkartacaklarını söyledi.

2023'te vizyona girmesi planlanan film Mekke ve Medine'nin hizmetkârı anlamına gelen "Hadimü’l-Haremeyn" unvanına da sahip Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in hayatını konu alacak.

“Yarım kalmış bir film yapıyoruz”

Şimdiye dek Sultan Selim’in hayatını konu alan pek çok film çekilmeye başlandığını ancak hepsinin yarıda kaldığını ifade eden Yapımcı Halit Arabacı, filmin kast çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahları üzerine birçok dizi ve film çalışması yapıldığını hatırlatan Arabacı, Sultan Selim'in kısa süren yönetimine rağmen Osmanlı İmparatorluğu'na yön vermiş, ciddi çaba sarf etmiş ve hiç sarayda oturmamış bir padişah olduğunu dile getirdi.

Sultan Selim'i dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirten Arabacı, filmde, Mısır seferiyle beraber Hicaz'ın egemenliğinin Osmanlılara geçtiği dönemi ele alacaklarını kaydetti.

“Liyakatli insanlarla çalışmak çok keyifli”

Yavuz Sultan Selim ile ilgili bir kütüphane kurduklarını da aktaran Arabacı, “Projenin hazırlık aşamasında görev alan ekip arkadaşlarım, Sultan Selim ile ilgili yazılmış kitapların hemen hepsini okudu. Benim de çocukluğumdan beri tarihe merakım vardı. Kendimce kayda değer araştırmalar yaptım. O yüzden bu ekibin içinde bulunmak ve onlarla bu konuları istişare ederek ve öğrenmek çok keyif veriyor” dedi.
 

Yorumlar (0)