Yapımcılar Birliği Ödülleri’nde 2021 yılının en iyi filmi ‘Nomadland’ oldu!

Amerikan Yapımcılar Birliği tarafından verilen Yapımcılar Birliği Ödülleri yani PGA, sahiplerini buldu. En İyi Film ödülü, Chloe Zhao’nun ‘Nomadland’ filmine verilirken; dizi ve film dalında birçok yapıma ödül yağdı.

KÜLTÜR-SANAT 28.03.2021, 10:33 29.03.2021, 09:59
Yapımcılar Birliği Ödülleri’nde 2021 yılının en iyi filmi ‘Nomadland’ oldu!

Bu yıl aşırı gösteriş olmadan ve pandeminin gölgesinde süren ödül sezonu, Oscar’a doğru ilerliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Yapımcılar Birliği tarafından verilen ‘Yapımcılar Birliği Ödülleri’ sahiplerini buldu. Dizi, belgesel ve film yapımlarına verilen ödüllerde, Chloe Zhao’nun yönettiği ‘Nomadland’ filmine, ‘En İyi Film’ ödülü verildi.

Ahtapottan Öğrendiklerim filmi de ödül aldı

Birçok törende yüzü gülen ve ödül toplayan Nomadland filmi, Oscar yarışında da birçok filmi geri bırakmıştı. Frances McDormand’ın hem başrolünde oynadığı hem de yapımcılarından olduğu film, ekonomik buhran sırasında her şeyini kaybeden 60 yaşındaki Fern’in karavanda yaşamını anlatıyor.

Animasyon dalına bu yıl damga vuran ‘Soul’ filmi ise ‘En İyi Animasyon’ ödülüne kavuşurken, dizi dalına bu yıl damga vuran ‘The Crown’ ve ‘The Queen’s Gambit’ dizileri de yüzü gülen yapımlar oldular. Bir yönetmenin, denizin derinlerinde yaşayan ahtapotu izleme ve onunla kurduğu duygusal bağa odaklanan “My Octopus Teacher” filmi de En İyi Belgesel ödülünü kazandı.

PGA’da ödül kazanan yapımları tam listesi ise şu şekilde:

SİNEMA

En İyi Film
Nomadland

En İyi Animasyon
Soul

En İyi Belgesel
My Octopus Teacher



DİZİ & TV

En İyi Drama Dizisi
The Crown

En İyi Komedi Dizisi
Schitt’s Creek

En İyi Mini Dizi
The Queen’s Gambit

En İyi Televizyon Filmi
Hamilton

En İyi Televizyon Belgeseli
The Last Dance

Yorumlar (0)