Yalnızken İzlemekten Korkacağınız En İyi Korku Filmleri

Korku filmleri izlemek bazı sinemaseverler için bir alışkanlıktır. Bazı kimseler ise korku filmlerini tek başına izlemekten fazlasıyla ürperirler.

KÜLTÜR-SANAT 26.07.2020, 10:30 26.07.2020, 10:47
Yalnızken İzlemekten Korkacağınız En İyi Korku Filmleri

Korku filmi izleyen herkese hitap eden birbirinden iyi korku filmlerini listemizde bulabilirsiniz.

Her Sahnesiyle Tansiyon Yükselten 6 Korku Filmi

1)Kuzuların Sessizliği

Korku filmi deyince akla gelen ilk filmlerden biri olan 1991 yapımı Kuzuların Sessizliği filmi adeta tüm sahneleri size canlı canlı yaşatır. Başrolünde Antony Hopkins’in yer aldı bu film birçok dalda ödül almış hafızalara kazınan korku filmleri arasındadır.

2)Altıncı His

Altıncı His 8 yaşındaki bir çocuğun birtakım karanlık güçler tarafından beyninin ve ruhunun ele geçirilmesini anlatmaktadır. Konusuyla ve olay örgüsüyle izleyicilere adrenalin dolu dakikalar yaşatan Altıncı His film en iyi korku filmleri listesinde başı çekmektedir.

3)Şeytan

Bir korku romanından uyarlanıp beyazperdeye aktarılan Şeytan filmi oldukça beğenilen bir korku filmidir. Ayrıca Türk yapımcıların dikkatini çekmiş olacak ki birçok farklı versiyonda çekilmiştir. Küçük bir çocuğun bedenine giren Şeytan bir din adamı sayesinde çıkarılmaktadır.

4)Sessiz Bir Yer

Korku filmleri listemize yakın zamanlarda çekilmiş olan Sessiz Bir Yer korku filmi ile devam edelim. Ses çıkarıldığı zaman nereden geldiği belli olmayan yaratık türlerinin geleceğinden korkan aile hiç konuşmamaktadır. Baştan sona kadar her anı gerilim dolu bu filmi bir saniye bile gözünüzü kırpmadan izleyeceksiniz.

5)Elm Sokağı Kabusu

Özellikle 90’lar kuşağının hafızasından çıkmayan en başarılı korku filmlerinden biri olan Elm Sokağı Kabusu Freddy Kruger ile bütünleşmiştir. İzleyici bu korku filminin müptelası olmuştur. Bu yüzden seri halinde birçok filmi çekilmiştir. Uyuduğu zaman insanlara kabus olan Kruger sayesinde dehşet verici olaylar yaşanmaktadır.

6)Parçalanmış

Psikoloji ve korkuyu aynı anda yaşamak isteyenler bu filmi mutlaka izlemelidir. Kişilik bölünmesi yaşayan bir adam farklı kişiliklere bürünüp 3 kız kardeşi kaçırıp hapsetmektedir. Üçüyle de başka bir insan olarak konuşan Kevin kızlara korku dolu anlar yaşatmaktadır. Marjinal konusu ve sıra dışı hikayesi ile Parçalanmış vizyona girdiği tarihte en çok izlenen korku filmleri arasında yer almıştır.

Yorumlar (0)