'Yallah şoför' şarkısının sahibi Muhammed Ahmed Erbilli, yaşamını yitirdi

İbrahim Tatlıses, Nuri Sesigüzel ve Mahmut Tuncer gibi Türk sanatçıların seslendirdiği birçok eserin sahibi besteci ve söz yazarı Muhammed Ahmed Erbilli, Erbil’de 89 yaşında yaşamını yitirdi.

KÜLTÜR-SANAT 20.06.2022, 14:59 21.06.2022, 09:45
'Yallah şoför' şarkısının sahibi Muhammed Ahmed Erbilli, yaşamını yitirdi

Uzun süredir hasta olan ve tedavi altında bulunan Muhammed Ahmed Erbilli'nin, 89 yaşında hayata veda etti.

Şöhreti Irak sınırlarını aşmıştı

Erbilli, Mahmut Tuncer, İbrahim Tatlıses ve Nuri Sesigüzel gibi Türk sanatçıların seslendirmiş olduğu birçok eserin beste ve söz yazarlığını yapmasıyla, şöhretini Irak sınırlarının dışına taşımıştı. 

Türkmen sanatçı, İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği 12 şarkının bestesi ve sözünün sahibi olması sebebiyle şöhretini biraz daha artırmıştı.

31 Ocak 2019'da açıklama yapan Erbilli, "Tüm şarkılarımın bestesi ve sözleri bana ait. Büyük şarkıcılar bestelerimi seslendirdi. Birçok şarkım İstanbul, İran, Azerbaycan ve Kerkük’ün ünlü sanatçıları tarafından okundu" sözlerini kullanmıştı.

Şarkılarını 3 farklı dilde seslendirdi

Türkmen sanatçı, İbrahim Tatlıses'in 'Yandım televizyonun elinden', 'Almağa gelin', 'Yallah şoför', 'Kızlar el ele verin' gibi 12 eserin sahibi olduğunu dile getirmişti.

Şarkılarını Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak 3 farklı dilde seslendiren Erbilli, Irak'ın Erbil şehrinde 1933'te doğmuştu.

Yorumlar (0)