Whiplash Filminin Konusu, Oyuncuları ve Aldığı Ödüller

KÜLTÜR-SANAT 12.11.2020, 19:30 13.11.2020, 20:24
Whiplash Filminin Konusu, Oyuncuları ve Aldığı Ödüller

 2014 yılı yapımı olan Whiplash filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Damien Chazelle yapmıştır. 3 milyon 300 bin Amerikan Doları bütçe ile çekilen film 12 milyon 200 bin Amerikan Doları hasılat yapmıştır. Filmin süresi 106 dakikadır.

Filmin Konusu

Andrew Neiman, küçüklüğünden beri bateri çalmaktaydı ve hayali Buddy Rich gibi bateri çalabilmektir. New York Shaffer Konservatuarı öğrenciydi. Konservatuarda hocası olan Terence Fletcher, öğrencilerine çok sert davranmaktaydı, onlarla alay etmekteydi. Terence Fletcher, Neiman’ı kendi grubuna baterist olarak almıştı. Neiman, Hank Levy’nin ‘’ Whiplash’’ isimli şarkısını çaldıkları sırada tempoyu tutturamamıştı. Hocası, Neiman’a bunun sonucunda sandalye fırlatmıştı.

Whiplash İMDB

Neiman, bunun üzerine hocasını etkilemeye çalışıyordu. Kız arkadaşı Nicole’den ayrılıyor ve neredeyse gününün tamamında çalışıyordu. Yerel bir Caz yarışmasında Whiplash’in notalarını kaybedip kendi kafasından çalmaya başlamıştı. Bu başarısı sonrası hocası tarafından baş bateristliğe getiriliyordu. Ancak kısa bir süre sonra Ryan baş baterist oluyor. Ertesi gün arkadaşları Casey’in bir trafik kazasında öldüğünü öğreniyorlar ve çalışmalar sırasında Ryan tempoyu tutturamıyor. Hocaları bunun sonucu Neiman, Ryan ve Carl’ı bir seçmeye alıyor. Seçme sonucu baş baterist tekrardan Neiman oluyor.

Whiplash Türkçe Altyazılı Fragman İzle

Neiman daha sonra yarışmaya yetişmeye çalışırken bir trafik kazası geçiriyor. Ancak ağır yaralı bir şekilde sahneye çıkıyor ancak yaralarından dolayı çalamıyor ve Fletcher tarafından gruptan çıkarılıyor. Neiman sahnede hocası Fletcher’e saldırıyor ve sahneden indiriliyor. Andrew birkaç gün sonra okuldan da atılıyor.

Neiman, okuldan atıldıktan sonra arkadaşı Casey’in araba kazası ile ölmediğini kendisinin intihar ettiğini öğreniyor. Casey, Fletcher’in sınıfına girdikten sonra hastalanmaya başlamıştı. Neiman, mahkemede Fletcher’in aleyhinde tanıklık ediyor ve Fletcher okuldan atılarak öğretmenlikten men ediliyor. Neiman daha sonra Fletcher ile karşılaşarak onunla konuşuyor. Fletcher’e neden öğrencilerine kötü davrandığını soruyor. Fletcher öğrencilerinin bu şekilde mükemmel olacağına inandığını söylüyor. Bundan sonra Fletcher, Neiman’dan intikam almaya çalışıyor.

Ödüller

En İyi Ses Miksajı Oscar’ı, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ı, En İyi Film Kurgusu Oscar’ı, BAFTA En İyi Ses Ödülü, BAFTA En İyi Kurgu Ödülü ve bir çok alanda birçok ödül almıştır.

Oyuncular

  • Miles Teller: Andrew Neiman
  • J. K. Simmons: Terence Fletcher
  • Paul Reiser: Jim Neiman
  • Melissa Benoist: Nicole
  • Austin Stowell: Ryan Connolly
  • Nate Lang: Carl Tanner
  • Chris Mulkey: Frank
  • Jayson Blair: Travis
  • Kavita Patil: Sophie
  • Kofi Siriboe: Greg
Yorumlar (0)