Vikingler (Vikings) dizisi izle, konusu, sezonları, oyuncuları kimdir

2013 yılından bu yana 5 sezon boyunca ilgiyle izlenen, karakterleri ve hikayesiyle ilgi çeken “Vikingler” dizisi hakkında bilgi almak ve izlemek isteyenler için; konusu, oyuncuları, sezonları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 02.01.2021, 16:55
Vikingler (Vikings) dizisi izle, konusu, sezonları, oyuncuları kimdir

Kimisi tüm karakterlerine hayran kaldı, kimisinin ise tarihi bir hikayede geçmesiyle ilgisini çekti. Vikingler, bir ekran fırtınası olarak tarihteki yerini koruyacak projelerden bir tanesi oldu.

Michael Hirst tarafından yaratılan dizi, ünlü efsanevi İskandinav kahramanlarından bir tanesi olarak bilineni İngiltere ve Fransa'nın belalısı Viking Ragnar Lothbrok'un destanlarından esinlenerek ortaya çıkarıldı.

Çekimleri İrlanda’da yapılan dizi, 3 Mart 2021’de sona erecek. Son sezonlarında Ragnar Lotbroka’nın oğulları üzerinden ilerleyen hikaye İngiltere, İskandinavya, Rusya, Akdeniz ve Kuzey Amerika'daki maceralarla ilerliyor.

Vikingler dizisi konusu

Steve Wakefield, Keith Thompson ve Eliza Mello’nnun yapımcılıklarını; P.J. Dillon, Ciaran Donnelly, Ken Girotti, Steve Saint Leger, Jeff Woolnough, Helen Shaver, Daniel Grou, ve David Frazee gibi isimlerin yönetmenliğini üstlendiği dizi, Kanada – İrlanda ortak yapımı olarak, Viking Ragnar Lothbrok'un destanlarından hikayeleştirildi.

8. yüzyıl İskandinavyası’nda geçen hikayede; basit bir çiftçiyken cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin destansı hikayesi konu ediliyor. Savaş Tanrısı olarak tarihte geçen Odin'in soyundan geldiği düşünülen Ragnor, acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte amansız bir Viking savaşına giriyor. Vikingler, tarihsel olaylardan, karakterlerden ve Avrupa efsanelerinden ilham alıyor. 



Vikingler dizisi sezonları

Vikingler dizisi, şu ana kadar 5 sezon yayınlandı. 5 sezon boyunca History Channel’da yayınlanan dizinin 6. yani final sezonu, öncelik olarak Amazon Prime’da yayına girecek. Ülkemizde ise dizi, DMAX ve Netflix üzerinden de takip edilebiliyor. Dizi, 3 Mart 2013’te yayına başladı.

1. Sezon, 3 Mart 2013’te yayına başladı, 28 Nisan 2013’te sonra erdi. Sezon, 9 bölüm sürdü.
2. Sezon, 27 Şubat 2014’te yayına başladı, 1 Mayıs 2014’te sonra erdi. Sezon, 10 bölüm sürdü.
3. Sezon, 19 Şubat 2015 ‘te yayına başladı, 23 Nisan 2015’te sonra erdi. Sezon, 10 bölüm sürdü.
4. Sezon 1. Kısım, 18 Şubat 2016’da yayına başladı, 21 Nisan 2016’da sonra erdi. Sezon, 10 bölüm sürdü.
4. Sezon 2. Kısım, 30 Kasım 2016’da yayına başladı, 1 Şubat 2017’de sonra erdi. Sezon, 10 bölüm sürdü.
5. Sezon, 1. Kısım, 29 Kasım 2017’de yayına başladı, 24 Ocak 2018’de sonra erdi. Sezon, 22 bölüm sürdü.
5. Sezon, 2. Kısım, 28 Kasım 2018’de yayına başladı, 30 Ocak 2019’da sonra erdi. Sezon, 22 bölüm sürdü.
6. Sezon, final sezonu olarak açıklandı. İlk bölüm, 30 Aralık'ta ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya ve İrlanda'da Amazon Prime üzenden yayına girecek. 

Vikingler dizisi oyuncuları

Kanada yapımı Tarihsel drama dizisinde baş karakterimiz; Viking bir çiftçi ve savaşçı olan, aynı zamanda keşfedilmemiş İngiliz topraklarını bulan Ragnar Lotbroka, Travis Fimmel hayat verdi. 
Ragnar’ın ilk karısı Lagertha’yı Kathereyn Winnick canlandırırken;  Ragnar'ın kardeşi Rollo’yu Clive Standen, Rollo'nun sevgilis Siggy’yi Jessalyn Gilsig, Ragnar'ın gemi yapımcısı arkadaşı Floki’yi Gustaf Skarsgård ve Ragnar’ın ele geçirdiği rahip Athelstan’ı George Blagden canlandırdı.



IMDB’de Vikingler dizisi 

IMDB, Vikingler dizisine 10 üzerinden 8,5 puan verdi. 
 

Vikingler izle

Vikingler Fragmanı

Yorumlar (0)