"Vertigo" filmi yeniden çekilecek: "Iron Man" başrolde

Yönetmen Hitchcock'un 1958'de gösterime giren "Vertigo" filminin yeniden çekileceği duyuruldu. Edinilen bilgilere göre filmin başrolünde Robert Downey Jr. yer alacak. Peki filmin oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi belli mi? İşte detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 25.03.2023, 09:50 Hakan Öksüz
"Vertigo" filmi yeniden çekilecek: "Iron Man" başrolde

Ünlü yönetmen Alfred Hitchcock tarafından çekilen ve 1958 yılında vizyona giren kült film "Vertigo", yeniden çekilecek. Sinema dünyasının en ünlü psikolojik gerilim filmlerinden biri olan Vertigo'nun yeniden çekiminde başrolde Robert Downey Jr'ın rol alacağı kaydedildi.

Başrolde Robert Downey Jr. var

1958 yapımı orijinal filmde James Stewart'ın hayat verdiği "John Ferguson" karakteri, Robert Downey Jr'a emanet edilecek. Bu haber, Hitchcock ve Robert Downey Jr. hayranlarını heyecanlandırdı. Filmin yapımcılığını Robert Downey Jr. ile eşi Susan Downey'nin üstleneceği duyuruldu.

Filmin oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi belli mi?

Vertigo filminin yeniden çekiminin senaryosunu Steven Knight yazacak. Paramount Pictures, kült filmin haklarını halen daha elinde bulunduruyor. Filmi kimin yöneteceği, oyuncu kadrosunda kimlerin olacağı ve vizyona giriş tarihi henüz netleşmedi.

Dolly zoom efektinin kullanıldığı ilk film olmuştu

1958'de seyirciyle buluşan "Vertigo" filmi, sinema teknolojisinde çığır açıcı buluşlar yapmasıyla tanınan efsanevi yönetmen Alfred Hitchcock tarafından çekilmişti. "Dolly zoom efekti", ilk kez bu filmde kullanılmıştı. James Stewart ile Kim Novak'ın rol aldığı film, gerilim türünün en başarılı örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Yorumlar (0)