Vegan oyuncu Phoenix hayvanların duygularını anlatacak!

Joker filmindeki performansıyla birçok ödülün sahibi olan Joaquin Phoenix, bu kez belgesel yapımcılığı için kollarını sıvadı. Vegan bir aktivist olan Phoenix, hayvanların duygularını anlatacak bir film olan Gunda'yı çekecek.

KÜLTÜR-SANAT 25.02.2020, 09:56 25.02.2020, 14:26
Vegan oyuncu Phoenix hayvanların duygularını anlatacak!

92. Oscar Ödülleri töreni menüsünün vegan olarak hazırlanmasını sağlayan Oscar'lı oyuncu Joaquin Phoenix, hayvanların duygularını anlatan Gunda filminin yapımcılığını üstlenecek.

Ödüllü Rus yapımcı Victor Kossakovsky tarafından yaratılan Gunda, bir domuzun günlük hayatıyla, ikisi inek biri tavuk olan üç arkadaşın hayatını konu ediniyor. Kossakovsky 2018'de ise, dünyanın çeşitli yerlerindeki su kütlelerini inceleyen Aquarela'yı çekmişti.

45 yaşındaki oyuncu “Gunda'dan derinlemesine etkilendiğini”söyleyerek, bu filmle birlikte insanların hayvan zekasını algılama biçimini değiştirmeyi umduğunu belirtti. Phoenix filmi, "Varoluş üzerine içsel bir meditasyon" olarak yorumladı. Ayrıca Phoenix, belgesel filmin oldukça önemli ve sanatsal bir film olduğunun altını çizdi.

Joker filmindeki performansı sayesinde En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını almaya hak kazanan Phoenix ödül töreninde, “Sessizlerin sesiyiz. Hepimiz adaletsizliğe karşı savaşıyoruz. Kendimizde bir ineği yapay olarak dölleyip yavrusunu çalma hakkını görüyoruz” ifadesini kullanmıştı. Sözlerine "Doğal hayattan koptuğumuzu düşünüyorum"diyerek devam eden Phoenix, hayvanlara yapılan işkencelere dikkat çektiği konuşmasını 1993 yılında hayata gözlerini yuman kardeşi River Phoenix'in şarkı sözleriyle noktalamıştı:  "İçinizdeki sevgiyle yardım elinizi uzatın, huzur da peşinden gelecektir."

Joaquin Phoenix, Oscar Ödülleri'nden 2 gün sonra, Los Angeles'ta bulunan bir mezbahadan bir buzağı ve inek kurtarırken kameralara yakalanmıştı. Phoenix'in kurtardığı hayvanlar, daha sonra çiftlik sığınağı olarak kullanılan bir tesise nakledilmişti.
 

Yorumlar (0)