Usta sanatçı Ferhan Şensoy, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlanıyor

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta tiyatrocu ve sanatçı Ferhan Şensoy için İstiklal Caddesi’nde bulunan Ses Tiyatrosu’nda bir tören gerçekleştirildi. Törene katılan kızları Müjgan ve Derya Şensoy, babalarını gözyaşları içinde ne kadar çok sevdiklerini ifade ederken, kürsüye çıkan birçok sanatçı ise usta tiyatrocudan bahsederek taziye dileklerini iletti. 

KÜLTÜR-SANAT 02.09.2021, 17:27 04.09.2021, 09:28
Usta sanatçı Ferhan Şensoy, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlanıyor

70 yaşında yaşamını yitiren ünlü sanatçı Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor. 

Kızları gözyaşlarını tutamadı

Ferhan Şensoy’un cenazesi, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak Zincirlikuyu Gasilhanesi’ne götürüldü. Usta oyuncunun naaşı daha sonra cenaze töreni için İstiklal Caddesi’ndeki Ses Tiyatrosu’na getirildi. Galatasaray taraftarı olduğu bilinen Şensoy’un tabutuna Galatasaray bayrağı sarıldı ve bu şekilde sahneye çıkarıldı.

Burada düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Yıldız, usta sanatçının eşi Deniz Baykal, kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy, oğlu Mert Baykal ile birlikte yakınları ve sanat dünyasının tanınmış isimleri katıldı. Sunuculuğunu Okan Bayülgen’in yaptığı törende sahneye çıkıp duygularını aktaran sanatçılar, taziye dileklerini iletirken usta tiyatrocuyu anlattı. 

“Türk tiyatrosunun usta ismiydi”

Tören bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

“Kendisi, Türk tiyatrosunun modernleşmesi ve çağdaşlaşması amacıyla çalışan usta bir isimdi. Güçlü bir yazım yeteneği ve dili vardı. Bunun en önemli ispatı; toplumun her kesimi tarafından sevilmesiydi. Tabii bu tarz bir ustayı yaşarken tanımak, eserlerini bizzat izlemek şansına bahtiyar olduk, bu yüzden çok sevinçliyiz. Fakat bugün usta sanatçıyı uğurlamak için beraberiz ve oldukça kederliyiz. Bir gün televizyon programına katılarak, ‘Burada çocukları ve gençleri eğlendirerek mesleğe başladım’ demişti. Bu yıl çok ustamızı kaybettik. Bundan sonra bize düşen, yaprak dökümü gibi sanatçıları bıraktığı anıları ve emanetleri yaşatmak ve sonraki nesillere aktarmak. Ailesinin takdirleri çerçevesinde üzerimize düşeni yapacağız. Bize kattığı her şey ve sanata verdiği değer için ustaya teşekkür ederiz. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Hepimizin başı sağ olsun”

Törende açıklama yapan Okan Bayülgen ise, “Böylesine dünya çapında bir ustayı uğurlarken soğukkanlı olmamız gerekiyor, Ona layık olmalıyız. Gerçekten çok üzgünüm” sözlerini kullandı. 

“Tiyatroya çivi çaktırmazdı”

Kürsüye çıkıp konuşan eşi Derya Baykal, “Değer verdiğiniz bu tiyatroyu daima doldurdunuz. Tiyatroyu bir enkazken geldik. Sahnenin üzerinde örülmüş bir duvar ve önünde bir film perdesi vardı. Her yeri kırık ve döküktü. Fakat o kadar güzel dostları vardı ki. Ne var ne yok her şeyi bu tiyatroya yatırdı. Arkadaşları yardımcı oldu. Tiyatroya çivi çaktırmazdı. Çok iyi oyunlar oynadık. Çok güzel 3 çocuğumuz var. Hepsinin çok güzel bağları vardı” ifadelerini kullandı.

Kızları, Derya Şensoy ile Müjgan Ferhan Şensoy ise; babalarını  gözyaşları içinde ne kadar çok sevdiklerini anlattı. 

Ayakta alkışlandı

Törende Şensoy’un oyunlarından bazı bölümlerin bulunduğu ve gitar çaldığı bir film de gösterildi. Film gösteriminin bitmesinden sonra merhum sanatçı Ferhan Şensoy ayakta alkışlandı. Daha sonra Şensoy’un sahnedeki tabutuna karanfiller bırakıldı. 

Usta oyuncu Şensoy, Ses Tiyatro’sunda gerçekleştirilen törenden sonra ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Yorumlar (0)