Usta oyuncu Sezai Aydın, gözyaşlarıyla uğurlandı 

Diyabete bağlı kalp yetmezliği sebebiyle 69 yaşında yaşamını yitiren usta oyuncu Sezai Aydın, İstanbul Musahipzade Celal Sahnesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene sanatçılar, oyuncular ve yakınları katıldı. 

KÜLTÜR-SANAT 22.12.2021, 13:00 22.12.2021, 15:23
Usta oyuncu Sezai Aydın, gözyaşlarıyla uğurlandı 

Seslendirme sanatçısı, tiyatro ve dizi oyuncusu Sezai Aydın, diyabete bağlı kalp rahatsızlığı sebebiyle 69 yaşında Ümraniye’de hayatını kaybetti. Pazartesi günü yaşamını yitiren Aydın için bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Musahipzade Celal Sahnesi’nde tören düzenlendi. Duygu dolu anların yaşandığı ve konuşmaların yapıldığı törende gözyaşları sel oldu. 



Oğlu ile patron-çalışan oldular 

Sezai Aydın’ın oğlu Arda Aydın, babasıyla iş yerinde patron-çalışan evde de baba-oğul oldukları anları anlatırken sesinin titremesine hakim olamadı. Şehir Tiyatroları’nda baba-oğul olarak en çok sahneye çıkan ikili olduklarını ifade eden Aydın, mesleğini seçmesinin asıl sebebinin babasıyla daha fazla vakit geçirmek ve anı biriktirmek olduğunu ifade etti. 



“Babam, ceketini satarak beni okuttu” 

Sezai Aydın’ın kızı İdil Cemre Öztep ise şunları aktardı: “Babam, beni sahnelerde uzak tuttu ve psikolog olmam konusunda çok destek verdi. Yeri geldi, ceketini satarak beni okuttu. Ücretsiz yaptığı pek çok iş oldu. Sırf beni okutabilmek için bunları yaptı. Onun sayesinde buradayım.” 



İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, Sezai Aydın’ın, çok sevdiği eşi Çiğdem Aydın’a kavuştuğunu ifade etti ve kendisiyle çalıştığı için mutluluk duyduğunu aktardı. 

Yorumlar (0)