Usta oyuncu Altan Karındaş, hayata veda etti!

Yeşilçamın başarılı sanatçılarından, ayrıca kariyerine tiyatro, dizi ve seslendirme projelerine katan usta sanatçı Altan Karındaş, 92 yaşında hayatını kaybetti. Marmaris’te huzurevinde kalan usta sanatçı, oyuncu camiasının ünlü isimler tarafından sosyal medyada anılıyor…

KÜLTÜR-SANAT 06.03.2021, 10:48 06.03.2021, 10:52
Usta oyuncu Altan Karındaş, hayata veda etti!

30 Ağustos 1928 yılında Balıkesir’de doğan ve kariyerine birçok Yeşilçam filmi, dizi ve tiyatro projesinin yanı sıra seslendirme sanatçısı kimliği de taşıyan usta sanatçı Altan Karındaş, hayatını kaybetti. 6 Mart sabahı hayata gözlerini yuman usta sanatçı, kariyerine sığdırdığı yüzlerce unutulmaz filmleri ve dizileriyle hatırlanıyor. Karındaş’ın vefat haberi ise, tiyatro ve ekran dünyasının sevilen oyuncuları Melek Baykal ve Nedim Saban tarafından duyuruldu. Ünlü isimleri sosyal medya üzerinden, Altan Karındaş’ın vefatından duydukları hüznü dile getirdiler.

Tiyatro ve sinemaya adanmış sanatlık bir ömür

Oyunculuk hayatına ilk adımı İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda atan Karındaş, burada Şan ve Tiyatro eğitimi aldı. 1951 yılında ise Muhsin Ertuğrul'un Küçük Sahne tiyatrosunda görev alarak, oyunculuğa resmen başlamış oldu. Tiyatro sanatçılığına devam eden Karındaş; Saim Alpago Tiyatrosu, Şehir Tiyatroları, Arena Tiyatrosu Gen-Ar Tiyatrosu ve Ulvi Uraz Tiyatrosu’ndaki oyunlarda da yer aldı. Ayrıca kendi adını taşıyan “Altan Karındaş Tiyatrosu” nu da kurmuştur.

Yeşilçam’da yüzerce filmde rol alan Karındaş, ilk olarak sinemaya adımını, 1952 yapımı “Yavuz Sultan Selim Ağlıyor” adlı filmle atmıştır.  Daha sonra “Kara Davut”, “Halıcı Kız”, “Vahşi Bir Kız Sevdim”, “Yol Palas Cinayeti”,” Ölürüm de Ayrılmam” ve “Vefasız” gibi filmlerde yer almıştır. 1997-2001 yılları arasında süren fenomen dizi “Baba Evi” nde rol alan Karındaş, ayrıca “Melekler Adası”, “Kızlar Yurdu” , “Sevda Çiçeği”, “Hicran Yarası” ve son olarak 2010 yılında “Gönül Ferman Dinlemiyor” dizilerinde oynadı.

Tüm camiaya kırgındı

Son 10 yıldır yaşamını Marmaris Belediyesi Huzurevi’nde sürdüren sanatçı, 1 aydır organ yetmezliği nedeniyle hastanedeydi. 2 yıl önce bir röportaj veren Karındaş, üç kez ölümden döndüğünü ve birkaç dostunun kendisini aradığını, fakat tüm camiaya kırgın olduğunu dile getirmişti.
Sanat dünyasından ünlü isimler, sosyal medyada Karındaş’ı andılar…
 

Yorumlar (0)