Ünlü yönetmen Guy Ritchie’den Türkiye’ye iltifat!

Çekimleri Türkiye’de gerçekleşen ‘Five Eyes’ filmiyke dikkat çeken ünlü İngiliz yönetmen Guy Rtichie, Türkiye’ye hayran kaldı. Eşiyle daha önce Ayasofya ve Topkapı’yı gezen Ritchie, yayınladığı videoda, Türkiye’nin kendi için bir ilham kaynağı olduğunu açıkladı. Ritchie, daha sonraki filmlerini de burada çekmek istediğini söyledi.

KÜLTÜR-SANAT 19.03.2021, 10:00 19.03.2021, 16:00
Ünlü yönetmen Guy Ritchie’den Türkiye’ye iltifat!

‘Snatch’, ‘Sherlock Holmes’, ‘RocknRolla’ ve ‘The Man from U.N.C.L.E.’ gibi filmleriyle dikkatleri üzerine çeken efsane aksiyon yönetmeni Guy Ritchie, Antalya’da çekimleri devam eden ‘Five Eyes’ filmiyle yolunu sürdürüyor. Film çekimi süresince Türkiye’de eşi ve çocuklarıyla olan Ritchie, Türkiye’ye olan hayranlığını bir video çekerek anlattı.
 

Türkiye’ye hayran kaldı, başka filmler de çekmek niyetinde

Çektiği videoda Türkiye hakkında övgülerde bulunan İngiliz yönetmen ve senarist, burada çok güzel insanlar olduğunu ve yemeklere de hayran olduğunu ekledi. Bir sonraki filmlerini de Türkiye’de çekmek istediğini belirten Ritchie, Türkiye’nin kendisine ilham kaynağı olduğunu da belirtti. Daha önce eşiyle beraber Ayasofya Cami ve Topkapı Sarayı’nı gezen Ritchie, Türkiye’nin eski medeniyetleri toplayan bir yapısı olduğu için buna hayran olduğunu ve modern bir yapısının da mevcut olduğunu söyledi.

Aspendos Antik Kenti’ni iki bin yıllık ofisi olarak hissetti

Filmin çekimlerinin ağırlıklı olarak yapıldığı Aspendos Antik Kenti için Ritchie, burasının kendisi için iki bin yıllık ofisi gibi olduğunu hissetttiğinibelirtti. Antik kentin sanki hala yaşıyormuş hissi içerisinde olduğunu söyleyen Ritchie, antik kentteki patikanın bile bazılarının el değmemiş göründüğünü belirtiyor. Ünlü yönetmen filmin çekimlerini ise, ağırlıklı olarak tarihi Kaleiçi ile Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştiriyor.

Yorumlar (0)