UNESCO listesinde bulunan Uzunköprü’nün onarımına başlanıyor!

Ak Parti Edirne İl Başkanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile görüşmeler sonucunda UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan tarihi Uzunköprü’nün onarımına başlıyor. İhale süreci tamamlanan tarihi köprünüm onarımına, kısa süre içerisinde başlanacak.

KÜLTÜR-SANAT 02.03.2021, 17:48
UNESCO listesinde bulunan Uzunköprü’nün onarımına başlanıyor!

Edirne’de Ergene Nehri üzerinde bulunan ve ilçeye adını da veren tarihi Uzunköprü’de ihale sonucu tamamlandı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan tarihi köprü için onarım ihalesi, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yaptıkları görüşmeler sonucunda alındı. Kısa süre içerisinde tarihi köprüde başlayacak olan onarım hakkında bilgi, Ak Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından bildirildi.

Köprü girişine Şantiye kurulacak

Uzunköprü'nün hak ettiği değere kavuşacağını vurgulayan Belgin İba, tadilat işlemlerinin köprü girişine şantiyenin kurulmasının ardından başlayacağını belirtti. Edirne’de yaşanan sorunlarla ilgili Ankara'da girişimde bulunduklarında hep olumlu yanıt aldıklarını belirten İba, Trakya ve Edirne'nin daha iyi noktalara gelmesi için proje ve çalışmaların sürdüğünü belirtti.

1426-1443 yılları arasında, Sultan 2. Murad’ın talimatıyla yapıldı

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan'a ve Uzunköprü'müzün onarılması konusunda süreci takip eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na teşekkür eden İba, köprünün şimdiden kent için hayırlı olmasını diledi. 1426-1443 yılları arasında Sultan 2. Murad tarafından dönemin baş mimarı Muslihiddin'e yaptırılan tarihi köprü, 1393 metre uzunluğunda bulunuyor.

Yorumlar (0)