Uluslararası Çağdaş Gösteri Ağı’na, Tiyatro Kooperatifi de dahil oldu!

Türkiye’de tiyatro sanatı adına çalışmalar yürüten Tiyatro Kooperatifi, Ocak 2021’de gösteri sanatı alanının en büyük ağı olan Uluslararası Çağdaş Gösteri Ağı’nın bir üyesi oldu.

KÜLTÜR-SANAT 08.02.2021, 15:26 09.02.2021, 09:18
Uluslararası Çağdaş Gösteri Ağı’na, Tiyatro Kooperatifi de dahil oldu!

Türkiye’deki özel tiyatrolara, 21. yüzyıla gelindiği noktada dünya standartlarına ulaşabilmesi için bir alan tesis edilmesi amacıyla kurulan Tiyatro Kooperatifi, Ocak 2021 itibariyle gösteri alanında bilinen en büyük ve tarihi geçmişi uzun olan bir ağa dahil edildi. Günümüzde 62 tiyatro bileşeni ile yoluna devam eden Tiyatro Kooperatifi, Uluslararası Çağdaş Gösteri Ağı yani IETM’in bir üyesi oldu.



 

Tiyatro Kooperatifi ve IETM, yeni projeler hedefliyor

IETM’in 47 ülkeden 500’e yakın üyesi bulunuyor. Tiyatro ve sanat sektörünün tüm bileşenleri için ortak çatı, bilgi ve danışma merkezi olma amacıyla yola çıkan Tiyatro Kooperatifi, Belçika merkezli ağ olan IETM’in üyesi olmasıyla beraber yeni çalışmalara da imza atacak. Kooperatif, Uluslararası kurum, kuruluş, ağ, festival ve organizasyonlar ile kooperatif ortağı tiyatrolar arasında köprü görevi üstlenmeyi hedefliyor. Ayrıca kooperatif kapsamında, uluslararası kurumlarla iş birlikleri ve ortaklıklar yaratarak dünyanın dört bir yanındaki tiyatro profesyonelleriyle karşılıklı deneyim paylaşımına imkân sağlanması hedefleniyor.

Pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak çalışmalarını sürdüren IETM, her yıl farklı ülkelerde üyelerine ve dünyanın dört bir yanından tiyatro profesyonellerine yönelik etkinlikler düzenliyor. IETM ağı, Tiyatro Kooperatifi ile beraber, “Uluslararası Gösteri Sanatları Toplantısı 2020” kapsamında da bir webinara ev sahipliği yaptı. “Peki Ya Bundan Sonra?: Gösteri Sanatlarında Dayanıklılık” başlıklı webinar ile beraber iki kurum, uluslararası projeleri bir arada götürmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0)