Uluslararası 2. Kapadokya Sıcak Hava Balon Festivali başladı

KÜLTÜR-SANAT 28.08.2021, 10:26 29.08.2021, 10:52
Uluslararası 2. Kapadokya Sıcak Hava Balon Festivali başladı

Doğal kaya oluşumları ve Peribacaları ile kaplı Kapadokya'da, bu sene ikincisi düzenlenen "Uluslararası Kapadokya Balon Festivali", farklı ülkelerden sıcak hava balon pilotlarının katılımıyla birlikte başladı.

Bölgede faaliyet gösteren sıcak hava balon şirketlerinden biri olan Pasha Balloons tarafından organize edilen festival çerçevesinde, farklı figürlerden oluşan balonlar, Göreme beldesinde bulunan festival alanındaki hazırlıklardan sonra gökyüzüne yükseldi. 

Yoğun bir ilgi var

Sabahın erken saatlerinde turistlerin yoğunluk oluşturduğu festival bölgesinde, bazıları balonların önünde poz verirken bazıları ise peribacaları üzerinde süzülen balonları izledi.

Pasha Balloons Yönetim Kurulu Başkanı Halis Aydoğan, bölgedeki balonların haricinde Portekiz ve İspanya’dan da festivale katılım olduğunu ifade etti. Festival kapsamında, Türkiye'de üretilmiş olan figürlü balonların da ilk defa gökyüzüne yükseldiğini ifade eden Halis Aydoğan, "Çok yoğun bir ilgi var. Üç gün sürecek festivalin en güzel şekilde tamamlanmasını bekliyoruz.

Kapadokya, dünyada balon uçuşunun en çok yapıldığı bölge. Her gün biz de festival mantığı ile hareket ediyoruz. Bu durumu, Kapadokya Balon Festivali ile taçlandırmayı arzu ettik. Daha organize bir şekilde doğal güzelliklerimizi tanıtmak istedik. 2022’den itibaren yurt dışından daha çok katılımla festivali devam ettirmek istiyoruz." sözlerini kullandı.

“Buradaki manzarayı herkes görmeli”

Etkinlik için festivale gelenlerden biri olan Yavuz Demir, bölgeye renk katan festivali gerçekleştirenlere teşekkürlerini ileterek "Kapadokya hep güzeldi fakat bugün şekilli ve figürlü balonlarla harika bir manzara ortaya çıktı. Hem festivali hem de gün doğumunu görmek için geldik. Sabahın ilk ışıklarında kalktığımızda değecek mi acaba diye düşünüyorduk fakat iyi ki erken bir saatte kalkıp gelmişiz. Buradaki doğal manzarayı ve güzellikleri herkes görmeli." açıklamasını yaptı.

Nida Olçar bölgede gerçekleştirilen etkinliğe katılmak için Kütahya'dan Kapadokya’ya geldiklerini, bölge semalarında çok sayıda balonun olmasının ortaya çıkardığı güzelliği izlemekten keyif aldığını ifade etti. 

Üç gün boyunca devam edecek olan festival, akşam saatlerinde sıcak hava balonlarının gösterisi ve konserlerle devam edecek.

Yorumlar (0)