Ulusal Viyola Günleri, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek!

Ankara’da bulunan Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı Uluslararası Viyola Topluluğuna üye Türk Viyola Topluluğu tarafından, ‘Ulusal Viyola Günleri’ düzenlenecek. Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan etkinlik, 5-10 Nisan’da canlı yayınlarla izleyiciyle buluşacak.

KÜLTÜR-SANAT 25.03.2021, 09:43 25.03.2021, 17:46
Ulusal Viyola Günleri, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek!

Türkiye’de ilk kez Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Ulusal Viyola Günleri, sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Uluslararası Viyola Topluluğu üyelerinden oluşan Türk Viyola Topluluğu’nun sanatçı ve eğitimcileri tarafından düzenlenecek olan etkinliğin genel sanat yönetmenliğini ise, üniversitenin öğretim üyesi Barış Kerem Bahar üstleniyor. İtalya’da sürdürdüğü müzikal akademik kariyerini, Türkiye’de müzik adına yeni platformlar oluşturmak için bıraktığını söyleyen Bahar, bu hayal için Türkiye’ye döndüğünü belirtti.

5-10 Nisan’da düzenlenecek

Türkiye’deki kültürel birikimin yurt dışına tanıtılması amacıyla Ulusal Viyola Günleri’ni düzenlediklerini belirten Bahar, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin de etkinliğe destek verdiğini söyledi. 5-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlik, sosyal medya üzerinden izlenebilecek. Programda klasik Batı müziğinin yanı sıra klasik Türk müziği ve Türk halk müziğinde viyolanın kullanımına dair etkinlikler de yer alacak. Yurt dışında birçok örneği olan ama Türkiye’de bir enstrümanla ilgili resmiyeti olan bir topluluğun olmayışına işaret eden Bahar,  bu konuda düzenlenen özel bir gün olmadığına da işaret etti.

Uluslararası Viyola Topluluğu’ndan Türkiye ayağı için teklif geldi

1968 yılında Almanya’da kurulan Uluslararası Viyola Topluluğu’na 20. üye olarak Türkiye’den katıldığını belirten Barış Kerem Bahar, topluluğun Polonya’da düzenlenen toplantılarına katıldığını belirtti. Türk bestecilerin eserlerinden oluşan bir konser verdiğini belirten Bahar, topluluğa Türkiye’deki müziğin standartlarını anlattığını belirtti. Bu sırada topluluğun Türkiye ayağı içinde çalışma yapılması üzerine teklif sunduğunu söyleyen Bahar, bu kapsamda Ulusal Viyola Günleri’nin ortaya çıktığını belirtti.

Yorumlar (0)