Ukraynalı turistler, çeyrek asrın ardından Aydın’daki tarihi Afrodisyas’a geldiler!

Aydın’a yaklaşık 92 kilometrelik bir mesafede bulunan ve Karacasu ilçesinde bağlı tarihi Afrodisyas Antik Kenti, çeyrek asrın ardından Ukraynalı turist ağırlamanın heyecanını yaşıyor. Pandemiden kaynaklı turizmdeki durgunluk da dikkat çekerken, 25 yıl aradan sonra Ukraynalı turist kafilesinin tarihi antik kente gelmesi herkesi çok mutlu etti.

KÜLTÜR-SANAT 02.05.2021, 14:35 02.05.2021, 18:06
Ukraynalı turistler, çeyrek asrın ardından Aydın’daki tarihi Afrodisyas’a geldiler!

Tüm dünyayı küresel anlamda etkisi altına alan koronavirüs salgını, bütün sektörleri etkilese de turizmde adeta durmayı tetikledi. Yolculuk ve gezmeyi oldukça etkilemeye başlayan salgın, tatil için yapılan seyahatleri de etkileyince turistik yerler de oldukça zora girdi.



Aydın il merkezine yaklaşık 92 kilometrelik bir mesafede yer alan ve Karacasu ilçesinde bulunan tarihi Afrodisyas Antik Kenti, salgının yanında heyecanlı bir gün yaşadı.  Yaklaşık çeyrek asırdır kente gelmeyen Ukraynalı turistler, uzun bir aradan sonra ilk defa antik kenti gezdiler.



Marmaris’ten Afrodisyas’a yolculuk

25 yıllık bir aradan sonra büyük bir heyecan yaşayan Afrodisyas Antik Kenti, bir Ukraynalı turist kafilesi ağırladı.  Bunda Ukrayna’dan Muğla’ya direk uçak seferlerinin başlamasının da etkisinin olduğu öğrenildi. İlk olarak Muğla’nın Marmaris ilçesini gezen kafile, daha sonra rotalarına turistik mekanları eklemeye başladı.



Rotalarına Afrodisyas Antik Kenti’ni ekleyen turist kafilesi, Aydın’lıları çok mutlu etti. Bunun üzerine bir karşılama programı hazırlamaya karar veren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turistleri sevindirdi. Erken saatlerde hazırlıklara başlayan müdürlük heyeti, turistlere tarih ve keyif dolu dakikalar yaşattı. 



Antik kentte incelemelerde bulunuldu

Heyette yer alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer ve Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal ile görevliler, Afrodisyas Antik Kenti’nin tarihini turistlere anlattı. Erken saatlerde Marmaris’ten yola çıkan kafile, Afrodisyas Antik Kenti’ne ulaştıklarına, antik kentte 7 bin yıllık yaşam hakkında detayları öğrendiler. Ayrıca turistleri gezdiren heyet, Afrodisyas Antik Kenti’nde incelemeler de yaptılar.

Yorumlar (0)