Ukrayna Lideri Zelenskiy’nin dizisine dünyadan pek çok talip var

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta sık sık gündeme gelen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin ilginç bir kariyeri bulunuyor. Zelenskiy 2015 yılında çekilen bir dizide yaptığı açıklamalarla halkın sevgisini ve oylarını kazanan ve daha sonra Ukrayna Devlet Başkanı olan sıradan bir tarihçiyi canlandırıyordu. Bugünlerde pek çok ülke bu diziye talep oluyor.

KÜLTÜR-SANAT 11.03.2022, 16:31
Ukrayna Lideri Zelenskiy’nin dizisine dünyadan pek çok talip var

Son dönemde Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim nedeniyle Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sık sık gündeme gelmeye başladı. Her gün yaptığı açıklamalarla dünyaya seslenen Vladmir Zelenskiy ülkesinde de bir kahramana dönüştü. Zelenskiy’nin siyaset kariyeri de oldukça ilginç zira şu anda başkanlık görevini üstlenen Zelenskiy bir zamanlar komedyenlik yapıyordu. Zelenskiy daha sonra 2015 yılında rol aldığı bir dizide sıradan bir tarih öğretmenini canlandırdı. Ancak Halkın Hizmetkarı dizisinde Vasiliy Goloborodko adında bir tarih öğretmenini canlandıran dizide kısa süre içinde bir kahramana dönüşerek Ukrayna Devlet Başkanı oluyordu. Dizide yaşananlar gerçek hayatta da tekerrür etmiş ve Zelenskiy komedyenlikten siyasete geçiş yaparak Ukrayna Devlet Başkanı seçilmişti. Vladimir Zelenskiy’nin kim olduğunu ve komedyenlikten başkanlığa giden kariyeri hakkında daha fazla fikir sahibi olmak için Vladimir Zelenskiy: Ukrayna’nın komedyenlikten başkanlığa yükselen lideri kimdir? Haberine göz atabilirsiniz.

15 ülkeye satış yapıldı, 20 ülkeyle de görüşülüyor

Bugünlerde savaşın da etkisiyle beraber Vladimir Zelenskiy’nin rol aldığı Halkın Hizmetkarı adlı dizi oldukça popüler hale gelmiş durumda. Dizi o kadar popüler hale gelmiş durumda ki Ukrayna’ya yönelik saldırıların artması ve dünyanın Ukrayna’ya odaklanmasıyla beraber dizi toplam 15 ülkeye satıldı. Dizinin yayın haklarını elinde bulunduran İsveçli şirket diziyi şu ana kadar pek çok ülkeye sattıklarını ve tekliflerin de gelmeye devam ettiğini açıkladı. Ajansın ortaklarından olan Nicola Soderlund 15 ülkeye gerçekleştirdikleri satışın dışında 20 ülke ile de görüşme halinde olduklarını açıkladı. 2015 – 2019 yılları arasında yayınlanan dizide Zelenskiy açıklamalarıyla halkın kahramanı olan ve daha sonra devlet başkanlığına seçilen sıradan bir tarih öğretmenini canlandırıyordu.

Yorumlar (0)