"Tutunamayanlar" burada yazıldı

Yazar Oğuz Atay'ın "Tutunamayanlar" romanını yazdığı Beyoğlu'ndaki evine, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Tanpınar Araştırmaları Merkezi'nin "İstanbul'un Edebiyat Coğrafyası" projesi kapsamında bilgilendirme tabelası asıldı.

KÜLTÜR-SANAT 13.12.2019, 18:45 13.12.2019, 19:18
"Tutunamayanlar" burada yazıldı

Beyoğlu Belediyesi ile MSGSÜ iş birliğinde gerçekleşen etkinliğe katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, ölümünün 42. yılında Oğuz Atay'ı anma ve anlama adına bir araya geldiklerini kaydederek "Atay'ı rahmetle anıyoruz. Bugün onun 'Tutunamayanlar' romanını yazdığı bu tarihi mekanda, onu sevenler olarak hatırasını yaşatmak üzere toplandık." ifadelerini kullandı.

BMSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Handan İnci de binanın önünden geçenlerin "Tutunamayanlar" romanının yazıldığı yer olduğunu gösteren tabelayı okuduğunda Oğuz Atay'a bir selam vereceklerini ifade etti.

İnci, yerleştirilecek tabelaların MSGSÜ tarafından tasarlanacağını aktararak, "İstanbul'un Edebiyat Coğrafyası" projesinin ikinci durağına Üsküdar'da Ahmet Hamdi Tanpınar ile ilişkili bir mekana asılacak bilgilendirme tabelasıyla devam edileceğini kaydetti.

Törene Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ile sanatseverler katıldı.

Oğuz Atay, 13 Aralık 1977'de vefat etti. Atay, ünlü romanı Tutunamayanlar'ı, Beyoğlu Hayriye Caddesi'nde bulunan 7 numaralı binanın ikinci katındaki evinde kaleme almıştı.

Yorumlar (0)