Türkiye’den alınan belgelerle, Fas arşivi zenginleşti!

Fas devleri, Türkiye’den temin edilen değerli belgeler sayesinde arşivini hareketlendirdi. Sayısı 3 binden fazla olan belgelerle, iki ülke arasından iş birliği protokolü gerçekleştirildi.

KÜLTÜR-SANAT 16.01.2021, 12:48 17.01.2021, 09:24
Türkiye’den alınan belgelerle, Fas arşivi zenginleşti!

Fas ve Türkiye arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında Türkiye’den alınan 3 binden fazla belge, Fas devlet arşivine katıldı. Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlen bir sempozyumda Fas Kurtuluş Ordusu Üyeleri ve Direnişçiler Birliği Yüksek Komiseri Mustafa el-Kesiri, kou hakkında bir açıklama yaptı.

Mustafa el-Kesiri, tarihi belgelerin Türkiye Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığından temin edildiğini ve belgelerin, Fas Arşiv Kurumu ile iş birliği çerçevesinde arşive katıldığını belirtti. Toplamda 3  bin 292 tane tarihi belgenin arşive katıldığını belirten el-Kesiri, daha fazla açıklama yapmadı.

Eylül 2016’da bir protokol imzalanmıştı

Son olarak iki devlet arasında Eylül 2016 tarihinde, bir devlet arşivleri alanında anlaşma yapılmıştı. Protokol kapsamında, elektronik ve çağdaş teknoloji ve restorasyon uygulamaları konusunda, karşılıklı yararlanmak amacıyla bir fikir birliği oluşmuştu. Anlaşmada ayrıca arşiv alanında yayınların değişimi, bu alanda ilmi toplantılar ve sergiler düzenleme imkanı da sağlanmıştı. 

Yorumlar (0)