Türkiye’de kıskıvrak yakalanmıştı… Yunan casus tutuklandı

Türkiye’de Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı adına casusluk faaliyetleri yürüttüğü tespit edilen ve MİT’in gerçekleştirdiği başarılı operasyonla kıskıvrak yakalanan Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

KÜLTÜR-SANAT 26.06.2022, 15:26 26.06.2022, 15:28
Türkiye’de kıskıvrak yakalanmıştı… Yunan casus tutuklandı

Önceki gün açıklama yapan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, MİT ile gerçekleştirilen ortak çalışma neticesinde kentte Yunan istihbaratı adına çalıştığı tespit edilen ve Türkiye’nin sınır güvenliğine ilişkin bilgileri Yunanistan’a aktardığı belirlenen zanlının başarılı bir operasyon ile yakalandığını duyurmuştu. 

Mahkemeden tutuklama kararı çıktı

Yunanistan adına hudut bölgesinde casusluk faaliyeti yürüten şahsın Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara olduğu açıklanmıştı. İşlemleri ve sağlık kontrolleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlı hakkında mahkeme kararını verdi. Mahkeme heyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında bilgiler toplayarak Yunanistan’a sızdıran ve Yunanistan’a kaçan FETÖ mensubu iş adamlarıyla ilişkisi olduğu belirlenen Muhammed Amar Ampara’nın tutuklanmasına karar verdi. Zanlı, cezaevine götürüldü. 

Yorumlar (0)