Türkiye temsilcisi Okul Tıraşı filmi, Berlin’den ödülle döndü!

Prömiyerini 71 Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştiren ve Türkiye’den yarışan tek film olan “Okul Tıraşı” ödülle döndü! Yönetmenliğini Ferit Karahan’ın üstlendiği ve ‘Panorama’ bölümünde yarışan film, ‘FIBRESCI Ödülü’ ne layık görüldü.

KÜLTÜR-SANAT 07.03.2021, 10:25 07.03.2021, 13:44
Türkiye temsilcisi Okul Tıraşı filmi, Berlin’den ödülle döndü!

Yetmiş birinci kez bu yıl düzenlenen Berlin Film Festivali’nde yarışan tek Türk filmi “Okul Tıraşı”, ödülle ayrıldı! Yönetmenliğini; “Cennetten Kovulmak” ve “Eski Köye Yeni Adet” filmleriyle bilinen başarılı yönetmen Ferit Karahan’ın film, yarıştığı Panorama bölümünün tek ödülü olan “FIBRESCI” yani Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu Ödülü’nü kazandı.

19 film arasından ödülü aldı

1-5 Mart tarihlerinde ilk bölümü gerçekleşen ve sinema sektörüne yönelik olarak çevrimiçinde gerçekleşen festivalde “Okul Tıraşı” filmi, Panorama bölümünde 19 filmle beraber yarışmıştı. Yapımcılığını ise Kanat Doğramacı’nın üstlendiği “Okul Tıraşı”, Berlin’deki gösteriminin ardından oldukça olumlu yorumlar almıştı. Hikayesi Van’da geçen film, baskı ve disiplinin yoğun olduğu bir yatılı okulda hayatını sürdüren küçük Yusuf’a odaklanıyor.

Çekimler, Van Bahçesaray’da gerçekleşti

Festival yolculuğuna devam etmesi planlanan filmde başlıca rolleri Samet Yıldız, Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı ve Melih Selçuk paylaşıyor. Yatılı okulda kalan Yusuf adlı genci anlatan filmde Yusuf, hasta olan arkadaşına yardım etmek istiyor. Arkadaşını doktora götürmek isteyen Yusuf, okulun bürokrasisini ve idarenin vurdumduymazlığı ile karşılaşıyor. Ferit Karahan’ın senaryosunu Gülistan Acet ile birlikte yazdığı film, Van’ın Bahçesaray ilçesinde çekildi. Filmde rol alan çocuklar ise, çekimlerin gerçekleştiği bölgedeki çocuklar arasından seçildi.
 

Yorumlar (0)