Türkiye'nin Oscar adayı filmi belli oldu

Semih Kaplanoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı ‘Bağlılık Hasan’ isimli film, Türkiye'nin Oscar için aday filmi olarak seçildi.

KÜLTÜR-SANAT 30.10.2021, 16:23
Türkiye'nin Oscar adayı filmi belli oldu

Türkiye’nin, Oscar adaylığı için seçtiği film belli oldu.

Kaplanoğlu’nun “Bağlılık Hasan” filmi seçildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema sektöründeki meslek örgütü üyelerinden oluşan seçici kurul, "Yabancı Dilde En İyi Film Dalı"nda Türkiye için adayı belirlemek amacıyla bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'na başvuran yapımların değerlendirildiği toplantıda, 94'üncü Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayı olarak Semih Kaplanoğlu'nun "Bağlılık Hasan" filminin, Türkiye'yi temsil etmesine karar verildi.

Üçlemenin ikinci filmi

Bağlılık Hasan, yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun, bir önceki yapımı olan ve Oscar aday adayı olarak seçilen “Bağlılık Aslı” adlı film ile başlayan ‘Bağlılık Üçlemesi'nin ikinci filmi olarak biliniyor.

Film, babasından miras topraklarda, çiftçilik ve bahçecilik ile geçimini sağlayan bir adamın öyküsünü anlatıyor. Bağlılık Hasan'ın oyuncu kadrosunda Umut Karadağ, Gökhan Azlağ, Filiz Bozok, Hakan Altıner, Devrim Özder Akın, Mahir Günşıray ve Ayşe Günyüz Demirci bulunuyor.

94. Akademi Ödülleri 27 Mart 2022'de yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Yorumlar (0)