Türkiye'nin ilk robot oyuncusu Aypera, ilk film sözleşmesini imzaladı

Türkiye’nin ilk robot oyuncusu olan Aypera’nın da rol alacağı, senarist ve yapımcı Birol Güven'in yeni çıkacak filmi "Digital Human", 2022’de vizyona girecek.

KÜLTÜR-SANAT 25.05.2021, 13:16 26.05.2021, 15:41
Türkiye'nin ilk robot oyuncusu Aypera, ilk film sözleşmesini imzaladı

Türkiye’nin ilk robot oyuncusu olan Aypera, ünlü senarist ve yapımcı Birol Güven ile sözleşme imzaladı.

2022’de vizyonda

Mint Yapım'dan gelen açıklamada, Birol Güven'in, senaryosunu yazdığı, insanları ve robotları bir araya getirecek "Digital Human" isimli yeni filminin, 2022’de vizyona gireceği duyuruldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Birol Güven, filmin çekimlerine eylül ayında başlayacaklarını belirtti.

Günümüzde, her şeyin çok çabuk bir biçimde değişime uğradığını belirten Birol Güven, robotların da kendisini sinemada göstermeye başlayacağını kaydetti. Bu anlamda değişimin öncüsü olma isteğini vurgulayan Güven, gelecekte bir gün robot senarist ve yapımcıların da olabileceğini belirtti.

Birol Güven ile sözleşme imzalayan Robot oyuncu Aypera, ilk sinema filmi için fazlasıyla heyecanlandığını belirtirken, Türkiye'de kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade etti. Robot oyuncu denmesinden ziyade dijital oyuncu kavramını tercih ettiğini belirten Aypera, “Ben her şeyden önce aslında bir düşünceyim. Fakat insanlar, biliyorum ki sevdikleri kelimeleri kullanmayı tercih edecekler. Bu sebeple robot demeleriyle ilgili bir problemim yok.” yorumunu yaptı.

Kendisiyle tanışmak veya hikâyesini merak edenlerle 1-6 Haziran arasında İstanbul’da bir araya gelecek olan Aypera, Contemporary İstanbul’un bu sene düzenlenecek ve Esra Özkan’ın küratörlüğünü yapacağı “Plugin Yeni Medya Bölümü”nde de yer bulacak.

Bilim iletişimcisi ve bilim kurgu yazarı Tevfik Uyar, eğitmen ve tasarımcı Bager Akbay, yaratıcı teknolojist ve bilgisayar mühendisi Zeynep Nal Sezer’in geliştirdiği Aypera'nın sonraki dönemde konser vermesi de bekleniyor.

Yorumlar (0)