Türkiye-Almanya Film Festivali'nde ödüller dağıtıldı

27'nci Türkiye-Almanya Film Festivali'nin son gününde 9 ödül, sahibini buldu. Sibel Kekilli, Cem Yiğit Üzümoğlu, Pınar Deniz ve Necip Memilli'nin kadrosunda yer aldığı "Karanlık Gece" filmi, Seyirci Ödülü'ne layık görüldü. İşte festivalde ödül kazanan diğer filmler...

KÜLTÜR-SANAT 21.03.2023, 10:10 22.03.2023, 12:38 Hakan Öksüz
Türkiye-Almanya Film Festivali'nde ödüller dağıtıldı

Türkiye ile Almanya arasındaki kültürel ve sanatsal köprülerin kurulduğu Türkiye-Almanya Film Festivali'nin 27'ncisi, 10 Mart'ta başladı. Nürnberg'de yapılan ve 19 Mart'ta sona eren törenin son gününde 9 ödül dağıtıldı. En az 6 bin seyircinin katıldığı ödül töreninin jüri üyelerinden biri de oyuncu Birce Akalay oldu.

En İyi Film The Ordinaries 

Uzun metraj dalında en iyi film ödülü, Sophie Linnenbaum'un yönetmen ve senaristliğini yaptığı The Ordinaries (Vasatlar) filmine gitti. Filmde akılda kalıcı bir film müziği bestelemeye çalışan 16 yaşındaki Paula'nın yaşadığı stres gözler önüne serilmektedir. Sınava çok az kalmıştır ancak Paula, istediği film müziğini bir türlü yapamamaktadır.

The Ordinaries

Kadrosu yıldızlarla dolu Karanlık Gece

Yarışmaya Türkiye'den katılan "Karanlık Gece" ve "Çilingir Sofrası" filmlerine üç ödül verildi. Yönetmenlik koltuğundan Özcan Alper'in oturduğu "Karanlık Gece" filmi, Seyirci Ödülü'ne layık görüldü. Sibel Kekilli, Cem Yiğit Üzümoğlu, Pınar Deniz, Necip Memilli ve Berkay Ateş gibi oyuncuların rol aldığı filmde, amatör müzikle ilgilenen ve hayatını bir dağ kasabasında geçiren İshak'ın ortasına düştüğü olaylar zinciri anlatılıyor.

Karanlık Gece

Çilingir Sofrası da ödüle layık görüldü

Büyük Jüri Ödülü dalından en iyi film ise Ali Kemal Güven'in yazıp yönettiği "Çilingir Sofrası" filmi oldu. Filmde yıllar sonra Beyoğlu'ndaki bir çilingir sofrasında buluşan Yusuf Efe ile Emir Can adlı iki dostun hayatları konu ediliyor.

Diğer ödüller ise şöyle:

  • En İyi Erkek Oyuncu: Berkay Ateş (Karanlık Gece)
  • En İyi Kadın Oyuncu: Hanna van Vliet (Kaybolan Tren)

Kısa Film 

  • En iyi kısa film: Her şey Germania'ya
  • En iyi ikinci kısa film: Oyuncunun Zaferi
  • En iyi üçüncü kısa film: Killing Bagheera

Öngören Ödülü

  • Sinti Roma'nın uzun yolu
Yorumlar (0)