Türkanime

KÜLTÜR-SANAT 01.10.2020, 00:36
Türkanime

Animeler küçük, büyük pek çok yaş grubundan bireyin severek izlediği yapımlardır. Türkiye’de son yıllarda anime izleyicilerinin sayısı oldukça artmıştır. Bunun temel nedeni anime yayıncılığının farklı kanallarda yayılmasıdır. Bu kanallardan biri de türkanime olmaktadır. Site kurucuları bu alanda çeviriler yapmakta ve özellikle fan gruplarının yaptığı çevirilerle anime severlere geniş çaplı Türkçe animeler sunmaktadır.

Türkanime Kategoileri

Aksiyon, arabalar, askeri, bilim kurgu, büyü, çocuklar, doğa üstü güçler, dram, gerilim, gizem, komedi gibi pek çok dalda animeler yayınlayan site içerisinde kararsız kalanlara özel filtreleme aramaları bulunuyor. Forum kısmı da oldukça aktif bir şekilde kullanılıyor. Anime severler bu alanda site etkinliklerini takip ediyor, istek ve önerilerde bulunuyor, e- dergi içeriklerine ulaşabiliyor. Haberler kategorisi içerisinde ise sektör ile ilgili tüm yapımlara ait güncel haberler bulunuyor. Takvim bölümünde ise haftanın hangi günlerinde hangi animelerin çevirilerinin yayınlandığı kategorize ediliyor. Bu şekilde anime takipçileri türkanime üzerinden sevdikleri yapımları takip edebiliyor. Site üzerindeki bir diğer kategori ise bağış bölümüdür. 5, 10, 15 TL bağış miktarları ile sitenin gelişimine destek olabilir, destekçilere özel içeriklere erişim hakkı elde edebilirsiniz. Ayrıca site tek seferlik bağış yapanlara 30 gün bu ayrıcalıkları kullanma hakkı veriyor.

Animeler Hakkında Verilen Bilgiler

Her anime yapımı hakkında detaylı bilgiler bulabileceğiniz site üzerinde yapımların İngilizce ve Japonca isimleri, bölüm süreleri, puanları, özet bilgileri, beğenenler ve beğenmeyenlerin istatistikleri bulunuyor. Bir anime yapımını her yönü ile analiz eden türkanime karar verme aşamasında takipçilerine aradıkları her bilgiyi sunuyor. Anime seçimleri yaparken alfabetik sıraya göre kategorize edilen yapımlara göz gezdirebilir, türüne göre filtreleme seçeneklerini kullanabilirsiniz. Yakında çıkması beklenen yapımların yayın tarihleri hakkında bilgiler yakında kategorisinde yer alıyor.

Yorumlar (1)
Kami 3 yıl önce
Türkanime yi burada göreceğim aklıma gelmezdi :D