Türk Tarih Kurumu’ndan, Aigai’deki kazı çalışmalarına destek!

Manisa’nın doğal güzelliklerinden Yunt Dağı’nda bulunan ve Milattan önceki dönemden günümüze tarihi olarak kalan Aigai Antik Kenti’nde arkeolojik kazılar sürüyor. 1 yıl sürecek olan kazılar, Türk Tarih Kurumu tarafından desteklenecek.

KÜLTÜR-SANAT 16.11.2020, 10:41
Türk Tarih Kurumu’ndan, Aigai’deki kazı çalışmalarına destek!

Manisa merkezine yaklaşık 49 km uzaklıkta bulunan Yunt Dağı bölgesinde bulunan Aigai Antik Kenti’nde, arkeolojik kazı çalışmaları başladı. Antik Yunan yazarı Heredot’un da eserlerinden bahsetmiş olduğu ve Batı Anadolu’da kurulmuş olan 12 antik kentten bir tanesi olan Aigai’nin tarihi, M.Ö. 8. yüzyıla dayanıyor. 


Türk Tarih Kurumu tarafından desteklenen arkeolojik kazı çalışmalarının,1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. 4 Arkeolog ve bir de restoratör desteği de verilecek olan antik kentte kazı çalışmaları, Koronavirüs salgını sebebiyle kısıtlanmıştı. 2021 yılına yayılması planlanan kazı çalışmaları, Türk Tarih Kurumu’nun desteklediği 42 arkeolojik kazıdan bir tanesi oldu. 

Agora Binası için de yenileme çalışması planlanıyor


Kazı ekibindeki sayının artış göstermesiyle daha kolay bir çalışmanın çıkacağı antik kentte, restoratör ile de daha fazla eser onarımı ve bu eserlerin müzede sergilenmesi açısından büyük bir önemi olacak.


Aigai Antik Kenti’nin simgesel binalarından olan Agora binası için de onarım çalışması yapılması planlanıyor. İleri zamanlar için planlanan yenileme çalışması, desteklerin devamına bağlı olarak gerçekleşecek.

Yorumlar (0)