Türk sinemasının seçkin filmleri, Boston yolcusu!

Geçtiğimiz yılların festivallerde başarılı olmuş yerli filmleri, ABD’nin Boston eyaletine doğru yola çıkıyor. Boston Türk Filmleri Festivali 19. kez 22 Kasım – 15 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek.

KÜLTÜR-SANAT 21.11.2020, 13:29
Türk sinemasının seçkin filmleri, Boston yolcusu!

Geçtiğimiz yılların bol ödüllü ve seçkin Türk filmlerinden oluşturan bir seçki ile sinema seyircisiyle buluşacak olan Boston Türk Filmleri Festivali, 19. kez Amerika’lı sinemaseverlerle buluşacak. Aslında Mart 2020’de yapılması planlanan festival, Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. 22 Kasım – 15 Aralık tarihinde yapılmasına karar verilen festival, salgın koşulları alınarak düzenlenecek.


Çağdaş Türk sinemansın seçkin filmlerinden oluşan programda; Nihat Durak’ın yönettiği "Kapı", Kıvanç Sezer’in yönettiği "Küçük Şeyler", Emin Alper’in yönettiği "Kız Kardeşler", Özkan Yılmaz’ın yönettiği "Soluk", Eylem Kaftan’ın yönettiği "Kovan”, Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in "Omar ve Biz", Emre Yeksan’ın "Yuva" ve  Ali Özel’in yönettiği "Bozkır" filmleri yer alacak. 


Boston Türk Filmleri Festivali kapsamında ayrıca, Türk sineması üzerine çevrimiçi bir panel de düzenlenecek. Panele ödüllü Türk yönetmenler katılacak. Festivalde ayrıca belgesel ve kısa film yarışmasında ödül alan filmlerinden oluşturulan bir seçki de olacak. Festival hakkında daha fazla bilgiye, web adresi olan bostonturkishfilmfestival.org 'dan ulaşılabilecek.
 

Yorumlar (0)