Türk kahvesi, Güney Kore menülerinde yerini aldı

YEE tarafından başlatılan “Türk Kahvesi Güney Kore’de” projesi, meyvelerini vermeye başladı. Türk kahvesi, ülkedeki menülere giriş yaptı. 2019 senesinden bu yana Güney Kore’de faaliyet gösteren YEE, zincir kafelerden olan BeBridge ile yaptığı işbirliğini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

KÜLTÜR-SANAT 09.05.2022, 16:23 10.05.2022, 09:10
Türk kahvesi, Güney Kore menülerinde yerini aldı

YEE (Yunus Emre Enstitüsü), 2019 senesinden bu yana faaliyet gösterdiği Güney Kore’de Türk kültürünün tanıtılması kapsamında anlamlı bir projeye imza attı. “Türk Kahvesi Güney Kore’de” isimli proje kapsamında ülkedeki zincir kafe markalarından olan BeBridge ile işbirliği imzalandı. Seul’de faaliyet gösteren YEE, Kütahya Porselen, Arzum Okka, Türkiye Cumhuriyeti Seul Büyükelçiliği ve Türk Hava Yolları Seul Ofisi ile birlikte giriştiği projede Türk kahvesinin menülerde yer edinmesine vesile oldu.



Artık Seul’deki 23 kafede Türk kahvesi içiliyor

Seul’de 23 şubesi olan BeBridge’de Türk kahvesi satışa çıktı. Projenin hayata geçilmesinden hemen önce de Türk kahvesinin kendisine has tadının Güney Kore’de de sağlanabilmesi için kafe çalışanlarına kısa eğitimler verildi. Kafenin şubelerinde baklava ile servis edilen Türk kahvesi, satışa çıktığı ilk günden bu yana yoğun ilgi ile karşılaştı. Başta ülkede yaşayan Türkler olmak üzere Güney Koreliler ve yabancı turistler kahveyi sıkça tercih etti. İnsanlar, Türk kahvesi deneyimlerini sosyal medya hesaplarında paylaşmayı da ihmal etmedi. 



Türk kahvesi paylaşana uçak bileti verilecek

Seul YEE, Türk Hava Yolları, Türkiye Cumhuriyeti Seul Büyükelçiliği işbirliğinde bir de çekiliş başlatıldı. Projenin ilk 30 günündeki verilerle yapılacak çekiliş kapsamında Türk kahvesi deneyimini sosyal medya hesabından paylaşan 5 kişiye Seul-İstanbul gidiş dönüş uçak bileti, 5 kişiye Kütahya Porselen fincan seti ve onlarca kişiye de hediye kupanı ile farklı hediyeler verileceği duyuruldu.

Yorumlar (0)