Türk genç ABD'de en iyi film ödülünü aldı

New York Film Akademisi tarafından düzenlenen dünyanın en büyük lise film festivali All-American High School Film Festival'de bu sene 18 yaşındaki Türk genç Nepal Arslan, Strings (Yaylı Çalgılar) isimli kısa filmi ile dram kategorisinde en iyi film ödülünün sahibi oldu.

KÜLTÜR-SANAT 28.11.2019, 13:33
Türk genç ABD'de en iyi film ödülünü aldı

Dünyanın en büyük liselerarası film festivali olarak bilinen All-American High School Film Festival, bu yıl 40’tan fazla ülkeden yaklaşık 5 bin filmi ağırladı. Dünyanın en prestijli sinema kurumlarından biri olan New York Film Akademisi’nin organize ettiği festivalde Türk genç yönetmen Nepal Arslan’ın, Strings (Yaylı Çalgılar) adlı filmi 'En İyi Dram' ödülünü kazandı. New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulu Film Programı’nda eğitimine devam eden genç yönetmen Nepal Arslan bu ödülle birlikte film çalışmalarına devam etmesi için 45 bin dolarlık burs hakkına da sahip oldu.

Genç Yönetmen Nepal Arslan, 12 dakikalık bir kısa film olarak kurguladığı filmde, genç bir kızın ev ve okul hayatında karşılaştığı baskıların üstesinden gelişi ele alınıyor. Klasik müzik kariyeri için hırsla mücadele eden ve çello çalan kızın beklentilerin, nasıl yönettiğinin yanı sıra öğretmeni ve babasıyla olan çalkantılı ve duygusal ilişkisi anlatılıyor.

Ödül töreninde konuşan Arslan, film ve hikaye anlatıcılığına olan tutkusunu şöyle açıkladı: "Çocukluğumdan itibaren bir film yapımcısı olarak çalışmanın hayalini kurdum. Sürekli olarak bu alanda kendimi geliştirmeye çalıştım. Birçok kısa film ve reklam çalışmasına imza attım. Son çalışmam, Strings'in ise büyük ödüle layık görülmesi beni onurlandırdı."

Yorumlar (0)