Türk filmine ABD’den büyük ödül

Yapımcı, yönetmen ve senarist Kaan Ali Taşkın’ın imzasını taşıyan "Emre: Genç Bir Boksörün Hikayesi" isimli film, Houston Uluslararası Spor Filmi Festivali'nde "En İyi Uzun Metraj Film" ödülünün sahibi oldu.

KÜLTÜR-SANAT 14.06.2021, 14:38 15.06.2021, 10:04
Türk filmine ABD’den büyük ödül

“Emre: Genç Bir Boksörün Hikâyesi” adlı film, İtalya’da gerçekleştirilen 38. Milano Uluslararası Ficts Festivali'nde kazandığı "Mansiyon Ödülü"nden sonra Teksas'taki festivalden de ödülle döndü

“Sinema yolculuğunda, heyecanımı artırdı”

Türk yapımı film, ABD'nin Teksas eyaletinde spor filmleri alanında yapılan Houston Uluslararası Spor Filmi Festivali'nde "En İyi Uzun Metraj Film" ödülünü kazandı.

Yapımcı, yönetmen ve senarist Kaan Ali Taşkın konuya ilişkin açıklamasında, boksör kardeşinin öyküsünü ele aldığı filmi kendi kısıtlı imkanlarıyla çektiğini söyleyerek, "İmkansız diye bir şey yok." sözlerini kullandı.

18 yıldır İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen festivalde de filmin finalist olduğunu söyleyen Taşkın, şu açıklamaları yaptı:

"Kendi imkanlarımızla, kardeşimin gerçek hikayesini ele aldığım bu filmin yurt dışında önemli festivallerde ödül kazanması sinema yolculuğumdaki heyecanımı artırdı. Sahip olduğum tüm imkanları maksimum seviyede kullanarak etrafımdaki insanların, ailemin, dostlarımın, akrabalarımın da yardımıyla pes etmeden bütçemi toparlayıp filmlerimi üretiyorum ve bu filmler yurt dışında ve yurt içinde birçok festivalde ödüller alıyor, finalist oluyor.. Kardeşimin yolculuğuyla birlikte benim filmimin öyküsü de kendini tamamladı."

Uzun metraj yeni projesine de temas eden Taşkın, "Genç bir sinemacının öyküsünü anlatma hedeflerim var. 115 sahne kaleme aldım. Uzun metraj üçüncü projemin senaryo çalışmalarını sürdürüyorum. Filmin adını 'Beş Mevsim' olarak düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Filmin konusu

Yönetmen Kaan Ali Taşkın’ın kardeşi Yunus Emre Taşkın'ın da başrolünde yer aldığı ve aile üyelerinin de oynadığı filmin konusu şu şekilde:

"19 yaşındaki Emre, boks milli takımına seçilmek için bir yandan U22’de ve büyüklerde Türkiye Şampiyonası'nda dereceye girmenin hayallerini kurarken, diğer yanda çalışmak zorunda kaldığı zorlu yaşamını kolaylaştırmak amacıyla destek aramaktadır. Sponsor bulup garsonluk işini bırakarak yalnızca boksa odaklanmayı arzulasa da koşullar Emre'den yana olmaz. Emre bir yandan garsonluk yapmak bir yandan da Türkiye şampiyonasına hazırlanmak zorunda kalır.”

Yorumlar (0)