Türk edebiyatının acı kaybı: Rasim Özdenören hayatını kaybetti

Türk edebiyatının usta yazarlarından biri olan Rasim Özdenören, 82 yaşında yaşamını yitirdi.

KÜLTÜR-SANAT 23.07.2022, 12:37 23.07.2022, 12:42
Türk edebiyatının acı kaybı: Rasim Özdenören hayatını kaybetti

Sağlık sorunları sebebiyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir süredir tedavi gören Türk edebiyatının usta yazarlarından Rasim Özdenören, yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirdi.

Kovid 19’a yakalanmıştı

Yakın dönemde Kovid-19'a yakalanan ve hastalığı atlatan Özdenören'in, KOAH rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü belirtiliyor. Usta yazar Özdenören; dün hastanede yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Bakan Koca’dan açıklama: “Hepimizin baş sağ olsun”

Usta yazarın vefatından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Bakan Koca, "Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gördüğü belirtilen yazar, düşünür ve öykücü Rasim Özdenören aramızdan ayrıldı. Ağabeyimizi, üstadımızı kaybettik. O, Yedi Güzel Adam’ın bu hayattaki sonuncusuydu. Kendisine rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun." sözlerini kullandı.

Rasim Özdönören, 82 yaşında yaşamını yitirdi.

Rasim Özdenören kimdir?

Rasim Özdenören, Kahramanmaraş'ta 20 Mayıs 1940'ta dünyaya geldi. Şair Alaaddin Özdenören ile ikiz kardeştir. Okumaya ve yazmaya olan merakı küçük yaşlarda başladı. Çocukluğunda farklı kentlerde ikamet etti. İlk ve orta öğrenimine bir dönem Kahramanmaraş'ta devam eden Rasim Özdönören, bir dönem Malatya'da daha sonra ise Tunceli'de devam etti. Lise mezuniyetinden sonra başarıyla İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nü tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı. Buradan da 1967'de mezun oldu. Mesleki hayatına katkı sağlamak ve yüksek lisans yapmak için 1970'te Amerika'ya gitti. 2 yıl burada kaldı. Ardından tekrar Türkiye'ye dönüş yapan Rasim Özdenören, Devlet Planlama Teşkilatında 1971'de uzman olarak göreve başladı. Rasim Özdönören, 1975 tarihinde Kültür Bakanlığı'nda Bakan Müşaviri olurken, aynı kurumda 3 yıl boyunca da müfettişlik görevini sürdürdü. Ardından yazar olmak için görevinden ayrıldı.

Kültür Bakanlığı'ndaki görevine 1980'de geri dönen Özdenören, 1981'de Yayın Temsil Dairesi Başkanlığına getirildi. Alanında devamlı bir yükselme elde eden Özdenören, 1984 yılında Genel Sekreter Yardımcısı, 1988 yılında ise Genel Sekreter olarak faaliyetlerde bulundu. 2004 yılında ise emekliye ayrıldı.

Yorumlar (0)