Turistler görmek için Kars'a akın ediyor

Ülkemizde ilk ve tek olan, 'Dünyanın 18'inci Peynir Rotası' olarak tescillenen Kars Peynir Müzesi'ni sekiz ayda toplam 40 bin yabancı ve yerli turist ziyaret etti

KÜLTÜR-SANAT 01.10.2022, 20:54 03.10.2022, 08:22
Turistler görmek için Kars'a akın ediyor

Kentte 30'u aşkın peynir çeşidinin sergilendiği müze, kentin yeni turizm destinasyon noktası olarak öne çıkıyor. 

"Bu gurur verici bir sayı"

Kars Peynir Müzesi Müdürü Yeşim Koç, müzenin açılışından günümüze dek 40 bin kişinin ziyarette bulunduğunu ifade etti.

Koç, şöyle konuştu:

"Burası çok özel bir yer. Ülkemizde tek, dünyada ise alan olarak en büyük peynir müzesi. 1.100 metrekarelik bir alana yayılmış durumda. Etkinlik alanıyla birlikte 5.000 metrekareyi buluyor.

Geçtiğimiz şubat ayında ziyarete açıldı. Geçtiğimiz hafta ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından resmi açılış gerçekleştirildi. Şubat 2022'den bu yana 40 bin kişi müzemizi ziyaret etti. Bu gurur verici bir sayı. 

"30'u aşkın peynir çeşidi bulunuyor"

Özellikle tarihi yönden çok önemli bir müze. Kentimize özgü endemik bitkilerin yer aldığı flora bölümümüz ziyaretçileri karşılıyor. Ahır bölümümüz oldukça etkileyici. Gravyer peynirinin nasıl yapıldığını baştan sonra aktaran bir bölümümüz var. Köy hayatını aktaran bölümümüz de mevcut. Müzemiz giriş bölümünden itibaren ziyaretçileri etkiliyor

Kars peyniri hem sosyal hayatımızı hem de kültürümüzü yansıtıyor. Kentimizde 30'u aşkın peynir çeşidi bulunuyor. Bu sayı bile kültürümüzün ne denli farklı ve zengin olduğunu ortaya koyuyor."

Yorumlar (0)