Truman Show Fragmanı, Konusu, Oyuncuları

KÜLTÜR-SANAT 15.11.2020, 15:25
Truman Show Fragmanı, Konusu, Oyuncuları

Yönetmenliğini Peter Weir’ın, senaristliğini Andrew Niccol tarafından yazılan Truman Show 1998 yapımıdır. 60 milyon dolar bütçe ile çekilen The Truman Show 260 milyon dolardan fazla hasılat yapmıştır.

Truman Show Konusu

Truman Burbank, dünyanın en güzel adalarından birinde yaşıyordu. İnsanlar bu adada her gün mutlu ve huzurlu bir şekilde uyanıyordu. Truman Burbank’ın da eşi, kızı ve güzel bir evi vardı. Herkes gibi o da mutlu bir şekilde yaşıyordu. Ada halkı hiçbir sorunla karşılaşmadan günlerini sonlandırıyor ertesi gün yine mutlu ve huzurlu bir şekilde uyanıyordu. Ancak gerçekte olan bu değildi.

Truman Burbank, bebekliğinde bir televizyon kanalı tarafından evlat ediniliyor. O andan sonra The Truman Show isimli bir dizide oynamaya başlıyor. Bu dizi 30 yıl boyunca aralıksız olarak her gün 24 saat yayınlanıyor. Truman Burbank, İçerisinde bulunduğu yapay stüdyonun ne olduğunun, gerçek yaşamın farkında varamıyordu. Truman dışında da herkes bu yaşamın gerçek olmadığının farkındaydı. Truman’ın ailesi, annesi, babası, yaşamı kısaca bütün hayatı sahteydi.

Truman bir süre sonra bunların bir gerçek olmadığını düşünüyor ve bir düzmece olduğundan şüphelenmeye başlıyor.  Şüphelenmeye başlamasının nedeni ise öldü sandığı babasını bir gün caddede görmesiydi. Ancak babasının öldüğünden emindi ve adam birden ortadan kaybolmuştu. İlerleyen günlerde farklı birçok gizemli olay yaşanıyor. Böylece bir şeylerin yolunda gitmediğini ediyor. Daha sonra Yaşadığı hayatın gerçek olup olmadığını sorgulamaya başlıyor.

Truman Show aslında büyük bir eleştiri kaynağıdır. 1998 yılı öncesi TV’lerindeki gerçeklikten uzak olan yaşamı eleştirmektedir.

Truman Show Fragman İzle

Filmin Aldığı Ödüller

The Truman Show 71. Oscar ödüllerinde En İyi Yönetmen, En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında aday gösterilmiştir. Ancak bu ödüllerin hiçbirisini alamamıştır. Ancak başrol oyuncusu ve Truman’ı canlandıran Jim Carrey 1999 yılında Altın Küre Drama Dalında En İyi Erkek Sinema Oyuncusu Ödülü, MTV En İyi Erkek Oyuncu Ödülü almıştır. Filmin yönetmeni Peter Weir, BAFTA En İyi Yönetmen Ödülü’nü almıştır. Bu ödüllerin yanında birçok    dalda birçok ödül almıştır.

Truman Show IMDB

Filmin Oyuncuları

  • Jim Carrey: Turman Burbank
  • Laura Linney: Merly/ Hanna Gill
  • Natascha McElhone: Sylvia/ Lauren Garland
  • Edd Harris: Christof
  • Noah Emmerich: Marlon/ Louis Coltrane
  • Holland Taylor: Angele Burbank
  • Peter Krause: Lawrence
Yorumlar (0)