TRT 2, yılbaşında orkestra konserlerini ekrana getiriyor!

Kültür kanalı TRT 2, yeni yıl için iki önemli orkestranın canlı yayınlanacak konserini ekranla getiriyor! Berlin Filarmoni Orkestrası ve Viyana Filarmoni Orkestrası’nın canlı konserleri, yeni yılda TRT 2’de olacak.

KÜLTÜR-SANAT 30.12.2020, 11:25 30.12.2020, 19:17
TRT 2, yılbaşında orkestra konserlerini ekrana getiriyor!

Yeni yıl için iki önemli konseri ekranlarına getirmeye hazırlanan TRT 2, yılbaşı coşkusunu kültür-sanat dolu yaşamak isteyenler için şahane bir içerik hazırladı. 31 Aralık Perşembe akşamı saat 20.05’te ekrana ilk olarak, Berlin Filarmoni Orkestrası’nın geleneksel “Yeni Yıl Gala Konseri” gelecek. 



1882 yılından günümüze kadar gelen klasik müziğin en iyi orkestralarından biri olan düşünülen Berlin Filarmoni Orkestrası, Şef Kirill Petrenko yönetiminde yola çıkıyor. Konserde İspanyol gitar sanatçısı Pablo Sainz Villegas da orkestraya eşlik edecek. Klasik müziğin usta bestecilerinden Beethoven’a adanacak olan yeni yıl konseri, Latin, Akdeniz ve Rus müziğinden esintileri dinleyicisine sunacak. Konser, Beethoven’ın 3 No’lu Leonore Uvertürü ile açılışını yapacak. Yeni Yıl Gala Konseri’nde; Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo, Heitor Villa-Lobos, Nikolay Rimski-Korsakov ve Dmitri Şostakoviç’ten sırasıyla eserler orkestra tarafından icra edilecek.

Viyana Filarmoni Orkestrası’ndan 2021’in ilk konseri yapılacak


1 Ocak 2021 Cuma 13.15’te ise, yeni yılın ilk konseri de olacak olan Viyana Filarmoni Orkestrası’nın geleneksel yılbaşı konseri ekranlara yansıyacak. Öncesinde ise saat 12.45’te TRT 2’de Şef Orhun Orhon ve müzik yazarı Vefa Çiftçioğlu’nun hazırladığı mini bir program ekrana gelecek. Konser öncesinde yayınlanacak olan programda, şef, besteciler ve eserler hakkında bilgilendirici anlatımlarının yanında kısa değerlendirmeler de yer alacak. Ardından Viyana Filarmoni Orkestrası konseri ekrana gelecek. 



1993, 1997, 2000, 2004 ve 2018 yıllarından sonra altıncı kez Ünlü İtalyan orkestra şefi Riccardo Muti’nin yöneteceği konserde; Franz von Suppè, Johann Strauss II, Carl Zeller, Carl Millöcker, Karel Komzák II, Josef Strauss ve Johann Strauss I’in eserleri seslendirilecek. Konserin bitişi ise, Johann Strauss II’nin polkaları ile olacak.
 

Yorumlar (0)