Trabzon İpekyolu Müzesi’ne, 6 bin yıllık mızrak uçları geldi!

Trabzon’da devam eden Boztepe tünel inşaatının yapıldığı bölgede, yaklaşık 6 bin yıllık olduğu değerlendirilen 2 mızrak ucu bulundu. Tarihi eserler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı olan Özel İpekyolu Müzesi'nde getirildi.

KÜLTÜR-SANAT 31.12.2020, 12:33
Trabzon İpekyolu Müzesi’ne, 6 bin yıllık mızrak uçları geldi!

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde devam eden Boztepe tünel inşaatı bölgesinde, kent halkından Gökhan Baki ile Abidin Karbuzoğlu tarafından 2 mızrak ucu bulundu. Kent merkezindeki bir hurdacıda konulan 30 santimlik mızrak uçları, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde incelenmeye alındılar.

Mızrak uçları, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Özel İpekyolu Müzesi'nde sergilenecek


Eserler, üniversite tarafından milattan önce 4 bin yılının sonu ile 3 bin yılının başlarındaki Geç Kalkolitik ve İlk Tunç Çağı'na ait olduğu yani 6 bin yıllık bir tarihi oldukları belirlendi. Trabzon’da bulunan en eski arkeolojik buluntular oldukları belirlenen mızrak uçları, sergilenmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı olan Özel İpekyolu Müzesi'nde götürüldü.



Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından yani TTSO tarafından düzenlenen törenle, bu tarihi eserlerin müzeye kazandırılması nedeniyle destek veren Gökhan Baki ile Abidin Karbuzoğlu’na teşekkür belgesi sunuldu. Ayrıca eserlerin tarihi yılını belirleyen üniversite arkeologlarına da teşekkür belgesi verildi.
 

Yorumlar (0)