Top Gun: Maverick’in yönetmeni itiraf etti: Görmemem gerekeni gördüm

Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı Top Gun: Maverick, gişede 1,5 milyar dolar hasılat toplayarak büyük bir başarıya adını yazdırdı. Top Gun'ın devam filmi olarak beyaz perdeye yansıtılan yapımın yönetmen koltuğunda Joseph Kosinski oturmuştu. Kosinski, yapımın daha gerçekçi bir his verebilmesi için ABD Donanması ile beraber çalıştığını ifade etti ve başına gelen ilginç olayı anlattı.

KÜLTÜR-SANAT 19.01.2023, 09:47
Top Gun: Maverick’in yönetmeni itiraf etti: Görmemem gerekeni gördüm

Tom Cruise’un rol aldığı Top Gun: Maverick yapımının yönetmeni Joseph Kosinski, bir televizyon programına katıldı. Ünlü isim, burada filmin yapım aşaması hakkında bilgi verdi. Kosinski, filmin daha gerçekçi durabilmesi adına ABD Donanması ile ortak bir şekilde hareket ettiklerini ifade etti. Yönetmen, bir defasında istemeyerek donanmanın gizli üssünü çektiğini ve bu nedenle kamerasına el konduğunu da dile getirdi.

“Görmemem gereken bir şeyi fotoğrafladım”

Film çekimi sırasında birçok olaya şahit olduğunu aktaran ünlü yönetmen, "Birkaç sene kadar donanmanın bir parçası şeklinde hayatımı sürdürdüm. Sivillerin giremeyeceği bölgelere gittim, hiçbir sivilin hayatında göremeyeceği şeylere şahit oldum. Bir defasında kamerama askerler tarafından el kondu ve içerisindeki her şeyi silerek bana geri verdiler" şeklinde konuştu.

Gerçekçi olmak isterken görmemesi gerekli olan bir şeyi fotoğrafladığını ifade eden Kosinski, "Bölgede bazı fotoğraflar çektim. Galiba görmemem gereken ve çekilmemesi gereken bir şeyi fotoğraflamışım" dedi.

“Karşılığını gördük”

Gerçekleştirilen bütün uğraşların karşılığını gördüğünü ve yapımının farkını göz önüne serdiğini dile getiren Joseph Kosinski, "Bence insanlar filmi izlediğinde hissediyor. Hollywood'un oluşturduğu bir sette içinde çekilmiş gibi görünmüyor. Filmin gerçek bir dünyası var. Biz bu uçakları imal eden gerçek mühendisler ile iş birliğinde bulunduk." diye aktardı.

Yorumlar (0)