Tiyatro Kooperatifi, çevrimiçinde çözüm buluşmaları düzenleyecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Tiyatro Kooperatifi, ‘Çözüm Buluşmaları’ düzenleyecek. Çevrimiçinde gerçekleşecek olan buluşmalar, Tiyatro Yönetimi Kapasite Geliştirme ve Networking Projesi kapsamında 4 oturumda düzenlenecek.

KÜLTÜR-SANAT 02.12.2020, 14:38 03.12.2020, 12:54
Tiyatro Kooperatifi, çevrimiçinde çözüm buluşmaları düzenleyecek

Tiyatro Kooperatifi, Aralık ayında 4 oturumdan oluşan bir çözüm buluşmaları düzenliyor! Webinar serileri Tiyatro Yönetimi Kapasite Geliştirme ve Networking Projesi kapsamında; her Pazartesi Doç. Dr. Gökçe Dervişoğlu Okandan, Doç. Dr. Itır Erhart ve Doç. Dr. Serhan Ada’nın moderatörlüğünde düzenlenecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi yani KPY’nin de işbirliği yapacağı webinarlarda, pandemi ve diğer kriz dönemlerinde tiyatroların nasıl ayakta tutunabileceği ve topluluk yönetimi ele alınacak.


Webinarlar; 7, 14, 21 ve 28 Aralık Pazartesi günleri, saat 14.00 – 15.30 saatleri arasında Zoom platformu üzerinden yapılacak. Herkesin ücretsiz bir şekilde katılabileceği buluşmalarda, ayrıca yurtdışındaki tiyatroların ve sanatçıların pandemi koşulları için izledikleri yollar da tartışmaya sunulacak.
 


 

Her pazartesi bir oturum düzenlenecek


7 Aralık Pazartesi gerçekleşecek “Kültür sanat kurumları kriz dönemlerinde nasıl hayatta kalabilir?” başlıklı webinarın moderatörlüğünü Doç. Dr. Itır Erhart’ın üstlenecek. Oturuma Altıdan Sonra Tiyatro ve Kumbaracı50 Genel Koordinatörü Gülhan Kadim ve Hollanda Kraliyet Başkonsolosluğu Kültür Başmüşaviri İpek M. Sur katılacak.


14 Aralık Pazartesi gerçekleşecek “Tiyatrolar zor zamanlarda nasıl yönetilir?” başlıklı webinarın moderatörlüğünü Doç. Dr. Serhan Ada yürütecek. Oturuma Barselona Üniversitesi’nden Prof. Lluís Bonet ve İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen’in katılacak.


21 Aralık Pazartesi gerçekleşecek “Pandemi döneminde kültüre katılımı nasıl tasarlamalıyız?” başlıklı webinarın moderatörlüğünü Doç. Dr. Gökçe Dervişoğlu Okandan yürütecek. Oturuma ATÖLYE Komünite Yöneticisi Atılım Şahin ve DOT Tiyatro kurucu ortağı, yapımcı Özlem Daltaban katılacak. 


28 Aralık Pazartesi gerçekleşecek son webinar ise “Başka ülkelerde tiyatrolar ve sanatçılar ne yapıyor?” başlığıyla gerçekleşecek. Doç. Dr. Serhan Ada’nın modere edeceği buluşmaya, Londra’dan oyuncu/yönetmen Barış Celiloğlu, Paris’ten oyun yazarı Sedef Ecer ve New York’tan sanat yönetmeni/oyuncu Zişan Uğurlu katılacak.

Yorumlar (0)