Tiyatro dijitalleşiyor: "tiyatronet.com" yayına başlıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle fiziki olarak, soğuk hava şartları da düşünüldüğünde yapılamayan tiyatrolar, dijital ortamda izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Yeni bir dijital oluşum olan “tiyatronet.com” bünyesine birçok oyunu kattı.

KÜLTÜR-SANAT 29.12.2020, 13:07 29.12.2020, 18:31
Tiyatro dijitalleşiyor: "tiyatronet.com" yayına başlıyor!

Salgın döneminden geçerken, birçok sanat projesi dijitalleşme yolunda ilerliyor. Bunlardan bir tanesi de sahne sanatlarının en sevilenlerinden tiyatro… Bu yolda dünyanın en gelişmiş dijital tiyatro portalı olma hayaliyle, Türkiye’de bir yola çıkıldı. ‘Tiyatro net’ adıyla çalışmalarına başlanan ve tiyatro oyunlarına yer verecek olan dijital platform, 31 Aralık’ta yayınlarına başlayacak.



Yerli ve yabancı birçok yazarın eserinin oyunlarını gösterecek olan platform, eser sahiplerine ve sanatçılara telif ödemesi de yapacak. Tiyatro konusunda araştırma yapanlara kaynak olmayı da hedefleyen platform, bünyesine birçok tiyatro oyununu da kattı.

Seyirciler, dijital tiyatroyla daha çabuk birleşecek!


Oyuncu Onur Şenay’ın planlamalarıyla hazırlanan platform hakkında Şenay, seyircilerin daha çabuk birleşeceğini belirtti. Oyunların, Türkiye ve dünyanın her yerine ulaşabilir bir hal alacağını belirten Şenay, tiyatronun daha çok sahnede ve canlı canlı keyifli bir çalışma olduğunu söylüyor. Ancak oynadıklarında var ve oynamadıklarında yok olduklarını belirten Şenay, pandemi sürecinde var olmalarını mümkün kılmak amacıyla bu platformu kurduklarını belirtiyor.



Bu projeden daha önce oyuncular Onur Şenay ve Cemal Hünal, salgın günlerinin ilk zamanlarında Instagram canlı yayını üzerinden 14 bin kişiye oyun sahnelediklerini belirtti. ‘Tiyatro net’ in tiyatro oyunlarına erişilebilir pratik bir platform olacağını belirten oyuncular, iyi bir tiyatro örgütlenmesi olarak sektörü de ileriye taşıyacak bir adım olarak niteledi.
 

Yorumlar (1)
Nur 3 yıl önce
Harika olur