Tina Turner yaşamını yitirdi

ABD'li ses sanatçısı Tina Turner, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu.

KÜLTÜR-SANAT 25.05.2023, 00:12 25.05.2023, 11:37
Tina Turner yaşamını yitirdi

Kendi has ve güçlü gırtlak yapısıyla müzik dünyasında apayrı bir yer edinen ünlü sanatçının sosyal medya hesabından gerçekleştirilen açıklamada, "Tina Turner'ın ölümünü büyük bir üzüntüyle açıklıyoruz. O, müziği ve hayata olan sınırsız tutkusuyla dünya genelinde milyonlarca kişiyi büyüledi ve yarının yıldızlarına ilham kaynağı oldu." denildi. 

Turner profesyonel yaşamı boyunca, müzik dünyasına kazandırdığı benzersiz eserlerle kendinden söz ettiren ve hit şarkılarıyla dönemin en kalıcı sanatçılarından biri oldu.

1939 doğumlu Turner, tarzı ve güçlü sesiyle 'Rock 'n' Roll Kraliçesi' olarak isimlendirilirken, oyunculuğu, dansları ve söz yazarlığıyla da kendinden söz ettirdi.



2009'da sahnelere veda etmişti

1950'li yılların sonunda müzik dünyasında adım atan Tina Turner, 2009'a değin sahne hayatını sürdürürken, Grammy başta olmak kaydıyla birçok ödül aldı ve albümleri dünya genelinde 100 milyonu aşkın sattı.

ABD'de dünyaya gelen sanatçının daha sonra vatandaşlığını aldığı İsviçre'nin Zürih şehrindeki evinde, uzun süren bir hastalık neticesinde yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Yorumlar (0)