This Is Us Sezonları, Oyuncuları, Konusu, Fragmanı

2016 yılında yayına başlayan Amerikan aile dizisi “This Is Us” hakkında bilgi almak ve izlemek isteyenler için; konusu, oyuncuları, sezonları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 06.01.2021, 14:55 06.01.2021, 14:59
This Is Us Sezonları, Oyuncuları, Konusu, Fragmanı

Dan Fogelman tarafından yaratılan ve 2016’da karşımıza çıkan This Is Us,oldukça ilgi yaratan dizilerden bir tanesi oldu. Dizinin senaryosunu yazıp hem de prödüktörü olarak karşımıza çıkan Fogelman, üçüz çocukları olan Jack ve Rebecca çiftinin iki farklı zamandaki hayatına odaklanıyor.


Dizinin çekimleri ise genel olarak Los Angeles’ta, bazı sahneleri ise New York’ta gerçekleşmeye devam ediyor. 6. Yılına girecek olan dizi, 2015 yılından bu yana üzerinde çalışılan bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Altın Küre’ye de aday olan dizi, Amerikan Film Enstitüsü tarafından en iyi televizyon programı olarak seçildi. Sterling K. Brown ise Altın Küre başta olmak üzere bir çok ödülünde sahibi oldu. 

Dizinin ülkemizde de bir uyarlaması yapıldı. 18 bölümlük ve 2 sezonluk olan dizinin adı ise “Bir Aile Hikayesi” oldu. Dizide Songül Öden, Celil Nalçakan, Olgun Toker, Birkan Sokullu ve Elçin Afacan gibi isimler rol aldı.

This Is Us dizisi konusu

George Tillman Jr. In yönetmenliğini üstlendiği dizide, üçüz bebekleri olan Jack ve Rebecca çiftinşn, iki farkı dönemdeki hikayelerine odaklanılıyor. Harika birer ebeveyne sahip olan üç kardeşin duygusal ve aynı zamanda yüreklendirici hikayeleri, This Is Us ile ekrana geliyor.


Alkol bağımlısı bir baba olan Jake’in bu sorunu ailesi tarafından hiç kabul edilemez bir hal almıştır. Jake’in en zeki çocuğu Randall, buna bir çözüm bulmak için çabalar. Çocuklar arasında beyaz yakalı bir işe sahip olan, evli ve çocukları olan tek kişidir. Küçüklüğünden bu yana mükemmeliyetçi olan Randall, sağlık sorunları da yaşamaktadır. Yalnız Randall, Jack ve Rebecca’nın evlatlık oğludur ve Randall, biyolojik ailesini de aramaktadır. Randall ayrıca kilo sorunları yaşayan ve hayattan uzaklaşan Kate ile oyuncu olan Kevin adlı üvey kardeşleri ile de çok mutludur.


 

This Is Us dizisi sezonları

5. sezonu yayınlanan ve 6. Sezon onayını da dalan This Is Us dizisi 20 Eylül 2016’da yayın hayatına başladı. Dizi Amerikan NBC kanalında yayınlanmaktadır. Türkiye’den ise FX kanalında devam etmektedir.

1. Sezon, 20 Eylül 2016’da yayınlandı, 14 Mart 2017’de sona erdi. Sezon, 18 bölüm sürdü.
2. Sezon, 26 Eylül 2017’de yayınlandı. 13 Mart 2018’de sona erdi. Sezon, 18 bölüm sürdü.
3. Sezon, 25 Temmuz 2018’de yayınlandı.. 2 Nisan 2019’da sona erdi. Sezon, 18 bölüm sürdü.
4. Sezon, 24 Eylül 2019’da yayına başladı, 24 Mart 2020’de sona erdi. Sezon, 18 bölüm sürdü.
5. Sezon, 27 Ekim 2020’de başladı, şu an devam etmekte. Ocak-Şubat 2021’de sona ermesi planlanıyor. 18 bölüm sürecek olan 5. sezonun ardından, 6. Sezon için de çalışmalar başladı. 

This Is Us dizisi oyuncuları

5 sezondur ilgiyle takip edilen This Is Us dizisinde, bir ailenin hikayesi üserinden bir çok aile karakterine selam veriyoruz.


Ailenin reisi Jack Pearson’u Milo Ventimiglia canlandırıyor. Jack, Kate ve Kevin'in biyolojik babası ve Randall'ın evlatlık babasıdır. Ailenin annesi Rebecca Pearson’u ise Mandy Moore canlandırıyor. Rebecca, Kate ve Kevin'in biyolojik annesi ve Randall'ın üvey annesidir.


Jack ve Rebecca'nın evlatlık oğlu Randall Pearson’a Sterling K. Brown hayat verirken; Jack ve Rebecca'nın biyolojik kızı Kate Pearson’a Chrissy Metz, Jack ve Rebecca'nın biyolojik oğlu Kevin Pearson’a Justin Hartley, Randall'ın karısı Beth (Clarke) Pearson’a Susan Kelechi Watson ve Kate'in kocası Toby Damon’a Chris Sullivan hayat veriyor.

Diğer rollerde ise Jon Huertas, Alexandra Breckenridge Eris Baker, Faithe Herman ve Lyric Ross’u izliyoruz.



IMDB’de This Is Us dizisi 

IMDB, This Is Us dizisine 10 üzerinden 8,7 puan verdi. 

This Is Us izle
 

This Is Us Fragmanı

Yorumlar (0)