The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

1939 yapımı Amerikan fantastik müzikal filmi olan Oz Büyücüsü yani The Wizard of Oz filminin konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 02.01.2021, 17:28
The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Oz Büyücüsü yani The Wizard of Oz efsanesini kimler bilmez ki… 1900 yılında L. Frank Baum’un elinden çıkan roman Oz Büyücüsü, 7’den 70’e o dönem herkesin ilgisini çeker. 

Ve 1939’da artık Mervyn LeRoy ve Arthur Freed tarafından, sinemanın da gelişmesiyle beraber film olarak hayat geçirilir. İleri zamanlarda ise farklı farklı filmleri ve animasyonları da uyarlanmaya devam eder.

Zamanının MGM'nin en pahalı prodüksiyonu olan film, ilk vizyonunda beklediği ilgiyi göremez ve ikinci kez yeniden vizyona sokulur. Zamanın Oscar ödüllerinde ise filmde yer alan  "Over the Rainbow" şarkısı, En İyi Özgün Şarkı Akademi Ödülünü kazanır. Ayrıca ülkemiz Yeşilçam sinemasında ise 1971’de  “Ayşecik ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde” adlı yerli versiyonu da çekilir.

The Wizard of Oz konusu

Victor Fleming’in yönetmenliğini ve Florence Ryerson ve Edgar Allan Woolf’un senaryosunu yazdığı film, amcası ve teyzesi ile yaşaya çiftlik kızı Dorothy Gale'in maceralarını anlatır.
Yaşadığı hayattan mutlu olan küçük kız Dorothy Gale’in başına bir gün esrarengiz bir olay gelir. Koskoca çiftlik evini de beraberinde sürükleyecek bir hortumle sarsılan Dorothy ve en yakın arkadaşı Toto, uyandıklarında tuhaf bir peri masalından çıkma köye gelirler. 
Köye gelir gelmez ölen lanetli doğu cadısının intikamını almak isteyen lanetli batı cadısı Dorothy’nin peşine düşer. Bu sırada İyi cadı Glinda da Dorothy’yi korumak için çaba sarf eder. Oz Büyücüsü’nden yardım alması tavsiye edilen Dorothy, beklenmedik bir yolculukta ürlü türlü maceralar yaşayacaktır.

The Wizard of Oz oyuncu kadrosu    

Kansaslı bir çiftlik kızının bir büyücü ile olan maceralarına değinen filmde, Dorothy Gale’e Judy Garland ve Profesör Marvel’a ise Frank Morgan hayat verdi.
Dorothy’nin teyzesi Em’i Clara Blandick, amcası Henry’yi Charles Grapewin canlandırdı. Filmde ayrıca Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley, Billie Burke, Margaret Hamilton, Margaret Pellegrini ve Ruth Robinson Duccini gibi oyuncular da rol aldı.

IMDB’de The Wizard of Oz

IMDB, The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) filmine, 10 üzerinden 8,0 puan verdi.
Yaklaşık 2,777milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen film, 25.173.032 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.
 

The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) izle
 

The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) Fragmanı

Yorumlar (0)